Planuri măreţe pentru Herculane: Cinematograf, zonă de promenadă şi bazine termale

915

Primăria Băile Herculane are în plan pentru anul 2017 reabilitarea trotuarului de la Hotelul Geta până la Podul Roşu, acolo este o zonă de promenadă pentru turişti şi se află într-o stare avansată de degradare.

Edilul Cristian Miclău spune că intenţionează modernizarea a cel puţin 2-3 bazine termale şi finalizarea cinematografului, unde lucrările sunt realizate în proporţie de 40-50 la sută.

Printre principalele priorităţi pe care le avem pentru anul 2017 se află reabilitarea trotuarului începând de la Hotelul Geta până la Podul Roşu, acolo este o zonă de promenadă pentru turişti şi este într-o stare avansată de degradare. Am dori să finalizăm şi toată infrastructura, în speţă de la km 0 până la Pompieri trebuie să facem un nou proiect în vederea asfaltării şi reabilitării acelei zone. De asemenea, dorim să începem lucrările de îndiguire a râului Cerna în Centrul istoric, încercăm să reabilităm podul de la gară prin Compania Naţională de Investiţii; pentru atragerea turiştilor dorim să reabilităm cel puţin 2-3 bazine termale şi, dacă e posibil, să finalizăm cinematograful, unde sunt lucrări realizate în proporţie de 40-50 la sută!, a declarat Cristian Miclău – primarul oraşului de pe Valea Cernei.

Cele mai multe dintre aceste obiective vor fi realizate cu fonduri de la bugetul local şi prin Compania Naţională de Investiţii, dar este în atenţie şi atragerea de surse de finaţare externe:

Pentru îndiguiri dorim să obţinem nişte fonduri prin Ambasada SUA, iar în privinţa fondurilor europene, la acest moment singura axă şi ghid care au apărut sunt pe eficienţa energetică, măsura 3.1; aici avem nevoie de o strategie energetică şi dorim să reabilităm sediul Primăriei şi o serie de clădiri care sunt ale domeniului public, a mai precizat edilul-şef.

 

Sursa: radioresita.ro

Foto: baileherculane.ro

LĂSAȚI UN MESAJ