Plagiat sub oblăduirea Universitătii de Vest din Timișoara? O asociație universitară din Cluj cere retragerea titlului de doctor obținut de Kovesi

497

Asociaţia Grupul pentru Reformă şi Alternativă Universitară (GRAUR) Cluj cere Ministerului Educaţiei retragerea titlului de doctor acordat fostului procuror şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, confirmând după un an de cercetări că aceasta şi-ar fi plagiat teza de doctorat.

„După un an de zile de cercetări temeinice suntem în măsură să confirmăm că există toate argumentele factuale care permit concluzia că teza lui Kovesi este plagiată, să confirmăm că decizia elaborată de un organ consultativ al Ministerului Educaţiei a fost realizată cu rea-credinţă şi fără minimă competenţă profesională. Anunţăm că Asociaţia GRAUR va solicita Ministerului Educaţiei anularea deciziei de ne-plagiat emise în cauză şi retragerea de îndată a titlului de doctor acordat în condiţii nelegale dnei Laura Codruţa Kovesi. Solicităm Ministerului Educaţiei sancţionarea tuturor persoanelor implicate în acţiunile de analiză lipsită de fundament a deciziei în discuţie şi anunţăm că Asociaţia GRAUR va face demersurile necesare prin sesizarea organelor abilitate cu privire la obţinerea unui titlu ştiinţific garantat de stat prin declaraţia mincinoasă a dnei Laura Codruţa Kövesi cu privire la calitatea sa de autor al tezei plagiate”, se arată în documentul citat.

Asociaţia GRAUR Cluj-Napoca este proprietarul Indexului Operelor Plagiate din România lansat la 6 februarie 2012.

În februarie 2019, GRAUR a cerut îndepărtatea persoanelor dovedite că au plagiat din structurile de decizie ale Ministerului Educaţiei, printre care se număra fostul ministru Valentin Popa, dar şi rectori şi prorectori ai unor universităţi din Cluj-Napoca, Bucureşti, Târgu Mureş, Suceava sau Bacău.

sursa: mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ