Pizdulici la kilogram, pentru un meniu… de moravuri uşoare. Doar pentru cunoscători şi pentru amatorii de delicatesuri din Reşiţa

40508

O cunoscută și apreciată rețea de magazine de produse din carne din Reșița a pus în vânzare, în aceste zile, un produs mai puțin obișnuit: pizdulici! Evident că această denumire trezește automat o serie de asociații de o altă natură decât cea culinară. Apariția în galantarele cu carne a acestui produs, însoțit de eticheta aferentă, a stârnit un val de amuzament, fotografii au ajuns pe rețelele de socializare, cu comentariile de rigoare.

Chiar dacă denumirea, însă, plastică, trebuie să recunoaștem, te duce cu gândul la cu totul altceva, nevinovatul produs din carne este foarte delicios și ideal pentru grătar. Sunt bucăți mai mici, de undeva din zona pulpei porcului, foarte gustoase și aproape fără grăsime. Cunoscătorii caută acest produs, destul de rar, știindu-i valoarea, odată gătit cum se cuvine. Se pare că și restaurantele cunosc denumirea, din moment ce există unele unități unde, dacă vrei să comanzi ”pizdulici”, ți se pregătesc imediat. Pînă atunci, însă, comentariile și aluziile vizavi de exotica denumire a acestui produs din carne, sunt savuroase, majoritatea legate evident de o altă arie de interes, la fel de populară, însă, ca și mâncatul. Sau, mă rog, nu facem acum, aici, judecăți de ierarhizare.

Bucătarii sunt de părere că ”pizdulicile” sunt foarte ușor de preparat iar rezultatul e chiar peste așteptări. Nelu Hațegan, chef la unul din restaurantele reșițene, ne spune că există mai multe denumiri pentru această parte a porcului dar că aceasta e cea mai populară.

”Nu mi se cere des așa ceva, într-adevăr, ne spune Hațegan. Mulți clienți nu știu despre această specialitate. Dar, la un moment dat, am introdus în meniu acest preparat, cu mai multe garnituri asortate. A avut succes, deoarece carnea aceea e gustoasă. Dar pe meniu am trecut o altă denumire (râde, n.n.), pentru că nu prea cadra cu celelalte mâncăruri din ofertă. Am avut însă și clienți care au solicitat această carne.”

Dincolo de comentarii care au mai mult sau mai puțin legătură cu carnea de porc, să observăm că acest produs pe care-l găsiți în cunoscutul lanț de magazine de profil din Reșița, e foarte gustos și se poate prepara simplu, în multe feluri. Aviz gospodinelor care vor să-și răsfețe soții cu… oferte complete.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ