Pistoale, cannabis, ecstasy! Poliţia trage linie după o megaoperaţiune desfăşurată în Banat împotriva traficanţilor de droguri

125

Peste 40 de percheziţii în judeţele Timiş, Arad şi Caraş-Severin, la persoane bănuite de trafic şi consum de droguri de risc şi mare risc! Ziua de miercuri a adus o megaoperaţiune a oamenilor legii, în urma căreia 36 de persoane au fost conduse la audieri.

Bilanţul pare a fi unul impresionant: două pistoale cu gaz deținute ilegal, un kilogram de cannabis, 1.100 de plicuri și 200 de grame de fragmente vegetale susceptibile de a avea efecte psihoactive, mai multe comprimate de ecstasy, cântare şi alte obiecte din inventarul traficanţilor de droguri au fost ridicate de poliţişti.

Perchezițiile au fost efectuate de efective ale Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara, sub coordonarea procurorilor DIICOT – Serviciul Teritorial Timişoara, iar la acţiune au participat şi polițiști specializați în combaterea criminalității organizate din Arad şi Caraş-Severin, poliţişti de investigații criminale, ordine publică și acțiuni speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş.

Ancheta e în plină desfăşurare! Primele cercetări au scos la iveală că, începând cu luna decembrie 2014, liderii grupării, patru persoane cu vârste cuprinse între 30 şi 45 de ani, ar fi aprovizionat consumatorii şi au intermediat tranzacţii de cocaină, cannabis, comprimate de ecstasy şi produse cu efecte psihoactive.

Pentru distribuirea drogurilor, pe stradă, liderii grupării ar fi folosit intermediari – până acum au fost identificaţi 32 de indivizi, cu vârste cuprinse între 18 şi 45 de ani.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, Departamentului pentru Informaţii şi Protecţie Internă şi Serviciului Român de Informaţii.

Agresarea cameramanului face obiectul unor verificări

Episod petrecut în cursul unei descinderi şi care a dat naştere ulterior la multe discuţii: un cameraman a fost ameninţat cu pistolul, culcat pe jos şi chiar lovit de un poliţist. Poliţia încearcă să lămurească lucrurile… într-un limbaj specific instituţiei:

„Precizăm că, în baza documentelor legale, accesul în zona care face obiectul perchezițiilor este permis doar persoanelor abilitate, prioritară fiind conservarea mijloacelor materiale de probă și a indiciilor care pot conduce la soluționarea cu celeritate a cauzei.

Acţiunile pe care polițiștii le desfășoară în astfel de cazuri se realizează în cadrul unor dosare penale, iar activitățile procedurale care trebuie îndeplinite sunt prioritare, acestea urmărind stoparea activității infracționale și strângerea de probe pentru a fi folosite pe parcursul procesului penal.

De asemenea, în toate cazurile și, în special, în cele care vizează grupări de criminalitate organizată, polițiștii iau măsuri specifice pentru protecția și siguranța lor, a persoanelor vizate de activitățile procedurale, precum și a celorlalte persoane aflate în zonă”, a comunicat Poliţia.

Totuşi, „au fost demarate verificări, cu privire la modul de intervenție la acţiune, urmând a fi dispuse măsurile legale dacă se impun”, anunţă colegii.

Foto: arhiva

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ