Pista de biciclete spre Serbia, a numănui. Problema administrării nu s-a rezolvat

66

Avem pistă de biciclete lungă de 37 de kilometri pe malul Begăi, până la granița cu Serbia, dar nu are cine să aibă grijă de ea. După 1 martie 2020, pista va ieși din subordinea Administrației Bazianle de Apă Banat. Și nu are cine s-o preia.

Problema a fost ridicată pentru a doua oară în cadrul ședinței de plen a Consiliului Județean Timiș, care a fost partener în proiectul transfrontalier prin care s-a realizat pista. Însă, liderul CJT a spus, miercuri, că nu poate să preia pista pentru că aceasta este construită pe dig, care aparține statului Român.

Mai mult, Călin Dobra susține că este necesară o hotărâre de Guvern prin care pista să fie scoasă de sub tutela statului român și abia apoi ar putea  intra sub tutela Consiliului Județean Timiș. Însă, liderul CJT se teme și de costurile mari de întreținere, care pot ajunge până la 200.000 de lei anual.
De asemenea, există îngrijorări în privința reparațiilor. Asta, pentru că pista are nevoie de intervenții permanente, spun cei de la ABA Banat. Fisurile care au tot apărut de-a lungul ultimilor cinci ani nu vor dispărea niciodată, mai spun specialiștii, pentru că digul pe care e construită este în continuă mișcare.

Așadar, autoritățile au la dispoziție o lună pentru a găsi un administrator. Altfel, o investiție de 2,3 milioane de euro va rămâne a nimănui și se va degrada continuu.

LĂSAȚI UN MESAJ