Pieţele din Timişoara, “invadate” de brazi româneşti. FABULOS cât costă cel mai scump pom de Crăciun FOTO

516

Pieţele din Timişoara au fost invadate de comercianţi de brazi naturali, cu câteva zile înainte de Crăciun. Timişorenii care doresc, şi în acest an, să decoreze un pom de sărbători, trebuie să ştie că preţurile încep de la 50 lei şi pot ajunge chiar şi la câteva sute de lei, dacă îşi doresc un brad bogat, înalt şi frumos. Nu lipsesc din pieţele din Timişoara nici molizii argintii sau brazii în ghiveci.

În Piaţa 700 din Timişoara, clienţii au de unde alege. Sute de brazi naturali, majoritatea româneşti, sunt expuşi în spatele pieţei de mai mulţi comercianţi veniţi din mai toate colţurile ţării. Spre exemplu, unul dintre comercianţi ne povesteşte că brazii pe care-i vinde la Timişoara sunt tăiaţi din judeţul Alba, iar vânzările merg destul de bine. Cel mai ieftin pom de Crăciun se vinde cu 50 lei, iar cel mai scump ajunge să coste 300 lei, negociabil, explică bărbatul.

Zece metri mai în faţă, un comerciant se laudă că are cel mai frumos brad de Crăciun din Piaţa 700, dar şi preţul este pe măsură. Astfel, un pom natural de peste trei metri, cu o coroană bogată, ajunge să coste şi 700 lei. Brazii de cel mult doi metri se vând cu aproximativ 400 lei.

Timişorenii care, pur şi simplu, nu-şi permit să cumpere un pom de Crăciun, dar îşi doresc ca în casă să miroase a brad de sărbători, mai au o variantă mult mai ieftină: crengile. Acestea costă între cinci şi zece lei, în funcţie de dimensiune.

LĂSAȚI UN MESAJ