Piesă de teatru controversată în vestul țării, cu pitici ce-i înfățișează pe Dragnea, Iohannis, Dăncilă, Băsescu și Udrea

143

O piesă controversată, adaptată la vremurile actuale, rulează la Teatrul „Regina Maria” din Oradea. Actul artistic atinge momentul culminant când interpretul rolului principal se face că urinează pe câțiva pitici de grădină. Cum piesa este o satiră politică, piticii de grădină udați au chipurile unor personaje contemporane, precum Liviu Dragnea, Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă, Traian Băsescu și Elena Udrea.

Spectatorii orădeni care au asistat la piesa „…Escu” au salutat scena inedită cu ropote de aplauze iar la ieșire au fost serviți cu mici, așa cum s-a întâmplat până nu de mult în campaniile electorale de la noi, relatează bihon.ro.

Scrisă în 1933, piesa „…Escu” a lui Tudor Mușatescu se bucură de aprecierea spectatorilor în toate epocile, pentru că firul dramatic pare a se potrivi tuturor vremurilor și politicii românești. Acțiunea epică urmărește eforturile disperate făcute de Decebal Necșulescu de a deveni ministru, cu prețul traseismului politic. Piesa controversată a fost pusă în scenă, din nou, la teatrul din Oradea.

Citește mai mult pe libertatea.ro

LĂSAȚI UN MESAJ