Pictură murală de mari dimensiuni, pe Transluncani FOTO

204

Peretele de beton de pe drumul Transluncani, cunoscut și ca Transalpina Banatului, a fost înfrumusețat. Turișrii care trec pe acolo pot admira de acum o picture murală de mari dimensiuni.

„Am mai marcat o premieră – inaugurarea unei lucrări de artă murală pe Transluncani. Deși necunoscută publicului larg din România, pictura murală poate stimula turismul deoarece are componente sociale, culturale, economice și chiar de mediu. Prin lucrarea lui Flaviu Roua, Țara Făgetului intră pe traseele supranumite ‘street art’ și este promovată ca o interesantă experiență turistică alternativă. Pictura are 12 metri lungime pe 6 metri lățime și reprezintă doi țărani care încarcă un car cu fân”, a transmis vicepreședintele CJ Timiș, Alexandru Proteasa.

Destinația aleasă pentru pictura murală nu este nici întâmplătoare și nici izolată. De la Mănăstirea Românești până la Vârful Padeș ori Vârful Rusca, traseul sinuos de pe Transluncani ori muzeul sticlei de Tomești constituie atracții turistice care merită vizitate, atât de timișeni cât și de oaspeți din străinătate.

LĂSAȚI UN MESAJ