Pictori la cinci ani, cu tablouri expuse la Muzeul Național al Banatului

1023

Expozitie de pictură la Bastionul Maria Theresia cu lucrările copiilor de nici 5 anișori. Au muncit ore în șir pentru a da viață primului tablou din viața lor, care a fost prezentat într-o expoziție. Zeci de copii din cadrul programului Comoara cu Artă, condus de artista Adelina Ardelean, și-au expus tablourile cu tema „Poveste de iarnă” pe holurile Muzeului Național al Banatului, Bastionul Maria Theresia, vineri de la ora 17. Plini de emoții, cei mici, unii dintre ei de nici 5 ani, au privit cu mândrie tablourile agătațe în instituția care adună marii artiști ai orașului.

„Bucuria cu care micuții pictori, școlari și preșcolari, au descoperit culorile iernii a fost nemăsurată, iar imaginile realizate au creat un spectacol rar întâlnit, un amestec al inocenței pure, cu iubire și visare, care creează un drum vizibil, la fel ca și cel al animăluțelor prin nămeți, un drum spre o lume nouă, proaspătă ca o zăpadă”, spune Adelina Ardelean, coordonatorului proiectului Comoara cu Artă.

Chipurile celor mici când și-au văzut tablourile pe holurile Muzeului, admirate de către publicul prezent la eveniment, sunt amintiri de nedescris și sentimentul că munca lor din atelierul de pictură este răsplătită.

„Tabloul meu se numește Casa în zăpadă, am muncit multe ore la el. Când pictăm la Adelina ne jucăm mult, ne pictăm pe nas, ne pictăm chiar și părul câteodată. Sunt foarte emoționată acum că mi-am văzut tabloul meu expus”, ne-a spus Raluca, una dintre micuțele pictorițe, de 6 ani.

În cadrul acestui eveniment, organizat de Muzeul Național al Banatului cu sprijinul Consiliului Județean Timiș, a avut loc si concertul anual de Crăciun susținut de corul de copii al Muzeului Național al Banatului, Voces Castelli – coordonator Corina Craciova, concert aflat la cea de-a șaptea ediție.

Lucrările micilor artiști plastici vor putea fi admirate pe simezele Bastionului Maria Theresia până la sfârșitul lunii ianuarie 2017.

LĂSAȚI UN MESAJ