Piața Victoriei, Piața Libertății și Piața Unirii, împodobite de flori. Începe cel mai frumos festival al orașului

71

Agitație mare, zilele acestea, în centrul Timișoarei! Organizatorii festivalului Timfloralis au început pregătirile pentru evenimentul din weekend.

Festivalul florilor îmbracă, la a cincea ediție, Piața Victoriei, Piața Libertății și Piața Unirii în fericire. Formele artistice de structură florală sub tematica ,,Floral Happiness’’ vor ascunde sâmburi de zâmbete și aspirații înalte, care să inspire și să provoace imaginația privitorilor.

Între 19 și 21 aprilie, Timișoara va deveni locul de întâlnire și de expunere a viziunilor artiștilor locali și internaționali. O îmbinare și armonizare a culorilor vii, un mozaic cultural, voci puternice și multe alte surprize vor da farmec orașului. Deschiderea oficială va avea loc vineri, de la ora 17.00, în Piața Victoriei.

Program TIMFLORALIS

”Piața Victoriei găzduiește pe platoul din fața Operei proiectul “Pure Joy between Roses” al floristului olandez Dennis Kneepkens, o ramă foto realizată de către Iulia Rusciac și un foto corner executat de către organizația internațională Master Florist. La a 2-a participare la festival, Florin Jiboc și Alexandra Mureșan prezintă proiectul “Tea Time” în dreapta intrării pe strada Alba Iulia. În fața Rectoratului UPT se va desfășura pentru al 2-lea an, examenul floristic susținut de către elevii școlii Filomenei Brisc. Irina Ivanescu și Bianca Negrea prezintă “Spring is in the Air”, o construcție florală care anunță venirea primăverii prin abstracta reproducere a unui cuib floral. Fântâna cu Pești va purta amprenta aceleiași Filomena Brisc fiind împodobită cu un nou design, dar cu aceiași cantitate enormă de flori”, anunță primăria.

În Piața Libertății vor capta atenția privitorilor proiectul floristului Ioachim Erema cu proiectul “Pășim pe aleea fericirii” și proiectele surpriză ale invitaților din orașele înfrățite. În zona de tranziție, la ieșirea de pe strada Alba Iulia, vizitatorii vor putea admira proiectul Alexandrei Luca, „Happiness is a butterfly (Fericirea este un fluture)” . Nu vor lipsi work-shop-urile susținute de Facultatea de Horticultură şi Silvicultură – USAMVBT, SC Horticultura SA. Tot în Piaţa Libertății se vor desfășura și în acest an activitățile de comerț floral.

”În premieră, în această ediție, festivalul se extinde și în Piața Unirii. Înconjurată de frumusețea clădirilor din centrul istoric, fântâna din Piața Unirii va fi împodobită de florista Ella Fodor printr-un concept captivant și inovativ. „Searching for Happiness (În căutarea fericirii)” este proiectul ce va putea fi admirat în fața Muzeului de Artă, o capodoperă realizată de către Alina Nagy Ghinea. Casa de Cultură a Studenților va avea în premieră un proiect de mari dimensiuni ce va putea fi admirat alături de alte creații ale Biancăi Negrea și ale Sorinei Wesolowski”, mai spun organizatorii.

Alte elemente inedite ale acestei ediții sunt proiectul statuilor vivante – „Check street art” al designerilor Hoca Virag Francisca, Simona Noroc în colaborare cu Bianca Negrea, și extinderea umbreluțelor de pe strada Alba Iulia.

Deschiderea din acest an a festivalului va fi marcată printr-un moment dynamic, reprezentat de o paradă a Fanfarei Big Band, acompaniată de Zâna Timfloralis și de un grup de dansatoare.

Programul pentru cele trei zile feerice din acest an al festivalului cuprinde numeroase demonstrații floristice ce se vor desfășura pe scena situață în Piața Victoriei, conform programului de mai jos.

Parteneri ai acestui eveniment sunt : S.C. Drumuri Municipale S.A., Societatea Transport Public Timişoara, Inspectoratul de Jandarmi Județean Timiș, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Banat”, Filarmonica Banatul, Horticultura SA, Facultatea de Horticultura si Silvicultura – USAMVBT, TVR Timișoara, Radio Kiss FM, Radio Timișoara, Felix Ramiro, Cosse Boutique si Rodica Costea, Royal Concept.

Program TIMFLORALIS

În GALERIA FOTO de mai jos puteți vedea pregătirile pentru Timfloralis

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ