Piața Victoriei mai găzduiește un festival în septembrie

544

Piața Victoriei din Timișoara mai găzduiește, în această toamnă, un festival de renume. Astfel, Festivalului Minorităţilor Etnice din Timişoara, ajuns la ediția a VI-a se ține în centru, în 22 septembrie.

”De aceasta dată festivalul se va desfaşura în Piaţa Victoriei din Timişoara, spaţiu ce va găzdui şi programul artistic. Evenimentul debutează la ora 16:30 cu o paradă a artiştilor prezenţi, care va străbate Piaţa Victoriei din Timişoara, cu plecare de pe strada Maraşeşti. Parada are drept punct final scena din fata Operei timişorene, unde la ora 17:00 va avea loc deschiderea oficială, urmată de degustarea produselor gastronomice şi de programul artistic”, anunță Primăria Timișoara.

Ca urmare a sprijinului Consulatului General al Republicii Serbia la Timişoara, în acest an va participa ansamblul „Vuk Karadzic” din Loznica (Serbia), iar comunitatea italiană din Timişoara s-a implicat în aducerea celor 17 sbandieratori di Carpineto Romano din Italia, care vor oferi un spectacol impresionant prin mânuirea steagurilor. Au mai confirmat participarea la Festivalul Minorităţilor Etnice din Timişoara: Gramosteanj şi Kosta Mina (Macedonia), Ansamblul de dansuri ucrainene ,,Kazaciok’’ din Bucovina, Fanfara „Banater Musikanten“ si ansamblul ,,Banater Rosmarein” din Timişoara, ansamblul ,,Bokreta” si trupa „8 Light Minutes”, Ansamblul ,,Slavjak” si Nadia Sehabi, Ansamblul ,,Mladost”, Ansamblul ,,Fijalocka” din Butin, Corul ,,Shalom”, Ansamblul ,,Cheveresana”, Facultatea de Muzică şi Timişoara Big Band.

Seara minorităţilor din Timişoara va fi încheiată de „Mahala Rai Banda”, o trupă ce îmbină muzică ţigănească învăţată în cadrul comunităţilor tradiţionale din Clejani şi Zece Prăjini cu stiluri moderne, impunând un stil muzical propriu, ce le-a adus ascensiunea pe piaţă muzicală internaţională. Stau mărturie în acest sens cele peste 600 de concerte susţinute în 26 de ţări şi momentele artistice prezentate în deschiderea unor concerte susţinute de artişti internaţionali: Mariah Carey, Scorpions, Lenny Kravitz.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.