Piața Iosefin, spațiu public interior – se măsoară sau nu temperatura

55

În plină pandemie și cu reguli stricte pentru cei care merg la cumpăraturi, Piața Iosefin se află în coadă de pește. Asta pentru că vorbim de o piață agroalimentară aflată într-un spațiu interior, cu patru nivele. La intrare însă, timișorenilor nu li se ia temperatura. Autortățile ridică din umeri.

Potrivit legislației în vigoare, în spațiile comerciale, publice sau private închise, de peste 15.000 de metri pătrați, trebuie să se ia temperatura clieților, la intrare. Însă piețele agroalimentare nu sunt menționate, cele mai multe fiind în exterior, dar Iosefin face excepție. Întrebat despre această situație, primarul orașului a spus că nu poate da un răspuns, momentan. ”Nu știu care este situația. Nu vreau să dau un răspuns nedocumentat. O să mă documentez. Ar trebui să se ia temperatura la intare, chiar dacă nu e imparativ la nivel națonal. O să verific”, a spus edilul-șef.

Sursele Banatul Azi spun că autoritățile centrale discută chiar acum pe acest subiect. Situația piețelor agroalimentare ar urma să fie reglementată în următoarele ordine de miniștri, care vor fi publicate.

LĂSAȚI UN MESAJ