Piaţa de Crăciun din Viena, un weekend perfect în atmosferă de sărbătoare

334

Aproape de granița de vest a României se află unul dintre oraşele cu cel mai înalt nivel de viaţă din lume şi totodată cu una din cele mai mari bogăţii arhitecturale: Viena. Capitala Austriei este una dintre destinaţiile obligatorii pentru oricine este pasionat de frumuseţea vizuală şi sufletească.

Agenţia de turism Ultramarin vă propune o escapadă de un weekend în oraşul de suflet al lui Mozart, cu un itinerar fascinant din care vă veţi întoarce infinit mai bogaţi sufleteşte şi vizual. Pentru că Viena chiar are ce arăta, iar autorităţile vieneze ştiu să îşi promoveze valorile din plin. Iar în acest anotimp vă puteţi bucura de una dintre cele mai frumoase pieţe de Crăciun ale Europei, aflată chiar în faţa clădirii Primăriei capitalei austriece.

Odată ajunşi în preafrumosul oraş, în primul rând te pătrunde atmosfera. Aerul plin de istorie şi de respect degajat de arhitectura superbă a clădirilor, eleganţa vienezilor chiar şi pe stradă, civilizaţia din trafic şi din instituţii.

Unul din simbolurile Vienei este Stephansdom, sau Catedrala Sfântul Ştefan. Construcția, începută în secolul al XII-lea, dar terminată abia în anul 1433 este unul dintre monumentele gotice de primă importanță ale Austriei. Acoperișul său constituit din 230.000 de țigle colorate este de o frumuseţe unică. Cel mai înalt turn al domului este cel din partea de sud care măsoară 137 de metri, iar o scară permite vizitatorului pătrunderea în turn, oferindu-i o minunată priveliște de la o înălțime de 70 metri. Turnul din partea de nord nu a fost finalizat, este deservit însă de un lift ce te poartă la o înălțime de 60 de metri de unde poți admira împrejurimile clădirii sacre. Ultramarin vă recomandă să nu rataţi această privelişte unică.

De o frumuseţe aparte, Palatul Schonbrunn (în apropierea căruia se află şi cea mai veche Grădină Zoologică din Europa) a servit din secolul al XVIII-lea până în 1918 drept reședință de vară a Casei de Habsburg. 45 din cele 141 de camere ale castelului sunt deschise publicului larg spre vizitare. Printre acestea se numără și camera lui Napoleon Bonaparte (Împăratul francez și-a avut reședința aici din 1805 până în 1809), cabinetul chinezesc sau marea galerie.

Reședința imperială de altă dată, Palatul Hofburg, este un complex arhitectural ce s-a extins de-a lungul timpului continuu. La ora actuală edificiul cuprinde 18 corpuri și 19 spații exterioare. El este sediul președintelui republicii federative austriece, adăpostește mai multe muzee (Muzeul de Artă Populară, colecții de instrumente muzicale, Camera Armelor, colecții ale Muzeului de Istorie a Artei, Muzeul „Sisi”),precum și Biblioteca Națională a Austriei.

Ar trebui pagini întregi ca să descriem pe scurt doar palatele. La fel ar trebui să facem cu muzeele, instituţiile de cultură sau poveştile marilor personalităţi ce au trăit şi creat la Viena. Dar nimic nu se compară cu impresiile adunate cu propriul suflet la faţa locului – amintiri a căror frumuseţe vă va urmări toată viaţa. Agenţia de turism Ultramarin vă invită să vă creaţi cel mai frumos album de amintiri vizitând împreună în această iarnă spectaculoasa capitală austriacă. Şi obligatoriu să nu rataţi Piaţa de Crăciun (Christkindlmarkt), ce are loc anual iîncepând cu secolul al XIII-lea, în faţa Primăriei vieneze. Cele 140 de căsuţe de lemn ornate cu ghirlande de brad sunt încărcate cu dulciuri tradiţionale, jucării şi costume tiroleze. Brazii decoraţi, ghirlandele luminoase, muzica specială şi prăvaliile cu bunătăţi fac din acest loc unul special, care ilustreaza perfect bucuria Crăciunului.

Mai multe detalii despre excursiile la Viena programate până la sfârşitul anului puteţi găsi aici: http://www.ultramarintm.ro/d1064/piete-de-craciun-cu-autocarul/piata-de-craciun/piata-de-craciun-la-viena.html

LĂSAȚI UN MESAJ