Piața Badea Cârțan ar fi trebuit modernizată chiar și cu prețul unei tragedii. Dezvăluirile constructorului

272

Constructorii care modernizează Piaţa Badea Cârţan fac acuzaţii grave Primăriei Timişoara şi scot la iveală o serie de ilegalităţi după ce, edilul şef, Nicolae Robu, a declarat că va da în judecată firma pentru că nu a finalizat lucrările.

Vă reamintim că în timpul lucrărilor, pe şantier s-au prăbuşit grinzi şi lucrarea nu a mai fost sigură. Autorităţile au stopat lucrările şi se face o expertiză. Firma de construcţii, însă, susţine că proiectele erau greşite şi că angajaţiilor li s-a cerut să încalce legea numai să respecte datele oferite de proiectant.

« Prin urmare, respectarea acestui proiect ar fi dus inevitabil la respingerea receptiei lucrarilor de catre inspectorii ISU Banat, deoarece materialele cuprinse in proiectul scos la licitatie nu respectau prevederile normelor legale. Iar daca am fi continuat lucrarile, in conformitate cu proiectul tehnic, Piata Badea Cartan ar fi reprezentat un real pericol, pentru ca acolo putea oricand sa izbucneasca un incendiu de proportii », este doar o mică parte dintr-un comunicat de presă emis de firma de construcţii.

Redăm mai jos întreg comunicatul în care se fac acuzaţii din cele mai grave :

« In urma declaratiilor calomnioase facute de catre primarul Nicolae Robu, in cadrul conferintei de presa din data de 13.02.2018, cu privire la Piata Badea Cartan, ne vedem nevoiti sa facem urmatoarele precizari : – Inginerii firmei noastre au trimis specialistilor lui Nicolae Robu peste 40 de adrese in care au semnalat numeroasele omisiuni/greseli/vicii de proiectare care au fost ignorate – Reprezentantii trimisi de Nicolae Robu pentru a monitoriza santierul de la Piata Badea Cartan nu aveau pregatirea necesara pentru a intelege Proiectul si activitatile specifice din cadrul santierul. Experienta lor se rezuma la ingenizarea locuintei proprii In aceste conditii ne exprimam dezamagirea cu privire la declaratiile facute de Primarul Nicolae Robu, in necunostinta de cauza, inaintea unei expertize de specialitate si a unei sentinte judecatoresti Va informam ca S.C. BUILDING TECHNONOLY S.R.L. a solicitat calculele statice in baza carora s-a intocmit proiectul de rezistenta, in vederea elaborarii unei expertize tehnice proprii. Va informam ca societatea noastra a fost ameninta si instigata sa respecte un proiect viciat in vederea executiei lucrarilor pentru construirea Piatei Badea Cartan si implicit sa incalce legea. Redam mai jos un extras din adresa nr. 2954/06.12.2017, semnata de presedintele Consiliului de Administratie – Agoston Odon. Prin urmare, respectarea acestui proiect ar fi dus inevitabil la respingerea receptiei lucrarilor de catre inspectorii ISU Banat, deoarece materialele cuprinse in proiectul scos la licitatie nu respectau prevederile normelor legale. Iar daca am fi continuat lucrarile, in conformitate cu proiectul tehnic, Piata Badea Cartan ar fi reprezentat un real pericol, pentru ca acolo putea oricand sa izbucneasca un incendiu de proportii. Va informam ca societatea noastra, prin adresele transmise, a informat reprezentantii Primarei cu privire la faptul ca Avizul de Securitate la Incendiu a fost emis la data de 03.09.2015, iar Proiectul Tehnic si Detaliile de Executie in luna octombrie 2015. Prin urmare nu am inteles de ce Proiectul Tehnic de Executie nu a fost realizat conform cerintelor impuse de ISU Banat. S.C. BUILDING TECHNONOLY S.R.L. a depus toate eforturile pentru a executa si finaliza in conditii normale aceasta lucrare, dar din pacate ignoranta si nepasarea autoritatilor locale au dus la sabotarea si neindeplinirea acestui proiect. Ne exprimam regretul si indignarea, ca autoritatile locale nu constientizeaza faptul ca victimele nepasarii si ignorantei sunt cetatenii acestui oras, buni platitori de taxe si impozite ».

LĂSAȚI UN MESAJ