Petrecerea oripilantă din inima munților care a speriat animalele sălbatice. Manelele au răsunat la maximum

2295

Un loc din inima munţilor, celebru pentru frumuseţea şi liniştea lui şi pentru mulţimea animalelor sălbatice, a fost batjocorit de petrecăreţi, care l-au ocupat cu maşinile şi au dat drumul manelor, la volum maxim.

Scene filmate de iubitori ai muntelui, la poalele Retezatului, arată cum este batjocorit un loc renumit pentru frumuseţea priveliştilor sale şi pentru fauna bogată în animale sălbatice. Zona cabanei de vânătoare Câmpuşel se află la capătul unei şosele ce porneşte din Uricani, cel mai izolat oraş al Văii Jiului, şi se afundă în ţinutul montan spre Retezat şi Parcul Naţional Domogled Valea Cernei, îndepărtându-se de civilizaţia urbană. Cei aproape 15 kilometri ai Drumului Naţional 66A sunt închişi circulaţiei pe timp de iarnă, însă zăpada nu le-a stat în cale amatorilor de petreceri. Locul din inima munţilor a fost ocupat de turiştii care şi-au lăsat maşinile în mijlocul drumului, au deschis portierele şi au dat volumul manelelor la maximum. Au aprins apoi focul şi au dat drumul grătarelor, spre dezolarea câtorva iubitori ai muntelui.

Animalele sălbatice au cel mai mult de suferit de pe urma petrecăreţilor, spune Dorin Nicolae, autorul filmării. „Ne-a deranjat pe mulţi dintre noi faptul că muzica nu-şi are locul acolo. Sau cel puţin nu la volumul respectiv. În zonă sunt capre negre care coboara iarna până în drum jos. Vor mai coborî în condiţiile acestea? Iar caprele negre coboară din cauza condiţiilor de iarna grea de pe creste, nu pentru că aşa le-a venit cheful. Acolo este o zonă prielnică pentru ele”, a declarat Dorin Nicolae. Autorităţile au fost sesizate faţă de cele petrecute la poalele Retezatului, pentru a lua măsuri. Scenele petrecute la Câmpuşel au fost doar unul dintre numeroasele cazuri în care turiştii ajunşi la munte au lăsat în urma lor un adevărat dezastru. Tone de gunoaie au fost strânse în această vară de amatorii de campinguri veniţi în Poiana Pelegii. Puţini dintre cei cei care polueză natura, chiar şi în ariile protejate, suportă, însă, consecinţele.

Video AICI

sursa: adevarul.ro

LĂSAȚI UN MESAJ