Pet Hope avertizează: Eutanasierea este ILEGALĂ!

414

În timp ce autorităţile locale din Timişoara anunţă eutanasierea câinilor fără stăpân, iar internauţii se organizează în mediul vrtual pentru a ieşi în stradă, asociaţia Pet Hope avertizează că eutanasierea este ilegală.

Potrivit asociaţiei pentru protecţia animalelor, Legea eutanasierii nu poate fi pusă în aplicare ea fiind deja atacată în instanţă.

„Normele metodologice care reglementează procedura eutanasiei au fost atacate în faţa instanţelor de judecată de mai multe organizaţii de profil, nu doar de Vier Pfoten, așa cum rezultă din declarațiile oficialilor Primăriei Timișoara. Urmare a proceselor demarate, trei instanţe judecătoreşti de acelaşi grad au pronunţat sentinţe contradictorii care se află acum pe rolul ICCJ. Până la momentul la care ICCJ va tranşa în mod definitiv situaţia legală a acestor norme, eutanasia rămâne ilegală”, transmite Pet Hope.

Astfel, protectorii câinilor fără stăpân le recomandă autorităţilor din Timişoara să nu recurgă la eutanasiere pentru că pot risca acuzaţii de ordin penal.

„Așa cum reiese din opinia legală transmisă de Federația Națională pentru Protecția Animalelor (FNPA), decizia autorităţilor locale din Timişoara de a impune eutanasierea câinilor fără stăpân este nu doar falimentară pentru bugetul local şi inoportună, dar mai presus de toate, este ilegală”, se arată într-un comunicat emis de Pet Hope.

De asemenea, Pet Hope revine cu aceeaşi propunere pe care o face de ani buni autorităţilor: sterilizarea animalelor. Mai mult, reprezentanţii asociaţiei spun că vor să ajute Primăria Timişoara în acest demers.

„Dorim să ajutăm Primăria pentru că astfel ajutăm comunitatea și animalele. Alături de cabinetul veterinar Animals First și cu suportul finanțatorului elvețian Net AP, Pet Hope Timișoara oferă Primăriei posibilitatea de a steriliza gratuit toate animalele din adăpost care au potențiali adoptatori. Înainte de darea în adopție, societatea de ecarisaj are obligația de steriliza animalele care vor merge la adoptator, iar această intervenție se face pe banii Primăriei, din bugetul local. Noi vrem să scutim Primăria de aceste cheltuieli. Eutanasierea animalelor este o falsă soluție, o metodă de management greșită, care a costat prea mult acest oraș. În timp ce Primăria face planuri cum să ucidă animale, noi ne preocupăm să sterilizăm acele animale ale căror pui ar fi ajuns la ecarisaj”, a declarat Alina Văcaru, managerul Asociaţiei Pet Hope.

Citeşte şi: Protest la Timișoara, după ce iubitorii de animale au aflat că primăria vrea să eutanasieze câinii comunitari

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ