Peste 8.500 de persoane, imunizate la episodul doi al Maratonului Vaccinării

  22

  Peste 8.500 de persoane au fost imunizate în cadrul celei de-a doua ediţii a Maratonului Vaccinării, care s-a desfăşurat în perioada 14-17 mai, la Centrul Regional de Afaceri din Timişoara (CRAFT), dintre care 1.818 au fost persoane noi care au primit prima doză.

  Preşedintele Asociaţiei pentru ATI ‘Aurel Mogoşeanu’ Timişoara şi iniţiator al maratonului, Dorel Săndesc, a subliniat, luni, după închiderea maratonului, faptul că acest nou proiect care a pornit de la Timişoara şi a devenit model pentru toată ţara, se alătură altora iniţiate de asociaţie, precum ajutorul dat colegilor din Italia, prin trimiterea de medici ATI voluntari în Peninsulă sau organizarea caravanelor de vaccinare în mediul rural şi în zone izolate din ţară.

  „În acest weekend s-au iniţiat 25 de astfel de centre în ţară. Aceasta înseamnă că noi am reuşit să resuscităm spiritul pro vaccinare. Cel mai important a fost mesajul pe care l-am transmis comunităţii şi ţării, anume faptul că corpul medical are un spirit de solidaritate de voluntariat extraordinar. Mii de oameni din toată ţara, medici, asistenţi studenţi au venit în puţinul lor timp liber, după peste un an de muncă extraordinar de greu şi de tensiune, să lucreze voluntari pentru concetăţenii lor”, a spus Dorel Săndesc.

  Noutăţile ediţiei Maratonului Vaccinării de la Timişoara au constat în deplasarea la domiciliile persoanelor nedeplasabile şi cazurilor sociale, pentru imunizare, imunizarea unui grup de imigranţi şi al altuia de deţinuţi din penitenciar, dar şi organizarea unui screening populaţional de la CRAFT, care s-a dovedit deosebit de util, întrucât au fost descoperite multe probleme de sănătate, de diabet şi tulburări de ritm cardiac.

  Coordonatorul centrului de vaccinare de la CRAFT, Georgiana Bobouţeanu, a precizat că au fost vaccinate 8.540 (faţă de 6.772 în prima ediţie), dintre care 585 au făcut acum prima doză, 300 au ales să facă rapelul în altă parte, iar 1.233 de persoane au fost imunizate acum cu serul Johnson&Johnson.

  „În total, 1.818 persoane noi au fost vaccinate în ediţia a doua a Maratonului Vaccinării. S-au făcut testele screening, fiind depistate 780 de persoane (…) care au fost îndreptate spre consulturi medicale de specialitate (glicemie crescută – n.r.). Au fost vaccinate 80 de persoane nedeplasabile şi aparţinătorii lor. La această ediţie am avut 800 de voluntari (faţă de 500 la precedenta – n.r.)”, a afirmat Georgiana Bobouţeanu.

  LĂSAȚI UN MESAJ