Peste 6.000 de copii au vizitat expoziția Misterele Greciei Antice

206

Expoziția Misterele Greciei Antice a intrat pe ultima sută de metri – doar câteva zile au mai rămas până la închiderea expoziției în 2 decembrie. În ultimele două luni, mai bine de 6.000 de copii au descoperit Grecia Antică la Timișoara, iar cei mici continuă să meargă în vizită.

Copii din școlile timișorene, dar și din împrejurimi, au avut șansa să descopere una dintre cele mai fascinante epoci din istorie. Turul interactiv al expoziției s-a dovedit a fi un succes nu doar printre cei mici, dar și în rândurile părinților și al profesorilor: „Copiii sunt stimulați să își folosească imaginația prin jocurile de rol desfășurate și prin costumele puse la dispoziție. Informațiile sunt prezentate pe înțelesul lor, iar atelierele sunt interactive și atractive, îmbinând în mod plăcut creativitatea și lucrul practic. Vom reveni oricând, cu plăcere. Felicitări organizatorilor!”, a spus Maria Ardelean, profesor la Școala Gimnazială Nr. 27 din Timișoara.

Calul Troian, Acropola Ateniană și Labirintul Minoic au fost principalele puncte de atracție ale expoziției. Doza de interactivitate a fost și mai mare la atelierele de creație acolo unde copiii au avut șansa să realizeze ei înșiși monede și brățări grecești. Cei mici au descoperit legendele zeilor și eroilor greci, au putut fi exploratori ai construcțiilor antice, actori de teatru, războinici, bijutieri și chiar astrologi.

La final, ei fost încântați de expoziție și nu s-au sfiit să ne lase părerile în caietul de impresii:

„A fost o experiență minunată. Am învățat cu toții lucruri interesante și am colaborat. Îmi voi aminti cu drag această activitate” – Corina

„Mi-a plăcut deoarece am aflat foarte multe lucruri pe care nu le știam. Am reușit să fac un ban grec și am scris în limba greacă. A fost super” – Bujor

„Mi-a plăcut mult deoarece am învățat foarte multe: am învățat despre arhitectură, bani și filozofie” – Ana

LĂSAȚI UN MESAJ