Timiş: peste 300 de polițiști, la datorie de Crăciun

160

Sute de oameni ai legii sunt la datorie în aceste zile. Este vorba despre 300 de poliţişti de ordine publică, rutieră și alte structuri care vor acţiona zilnic în Timiș, pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care ar putea afecta liniştea cetăţenilor.

În plus, ei vor interveni atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

Pe drumurile din Timișoara și județ vor acționa 13 mașini de Poliție dotate cu radare sau aparate de monitorizare a traficului. De asemenea 37 de polițiști din cadrul Secției Regionale Transporturi Timișoara vor acționa în medie, zilnic, pentru asigurarea ordinii și liniștii publice în zona stațiilor și triajelor de cale ferată, precum și în trenurile de călători.

Poliția Română recomandă ca în locurile publice, la piaţă, în magazine, să aveţi grijă de bunurile dumneavoastră! Nu vă lăsaţi copiii nesupravegheaţi şi nu le permiteţi să poarte cheia locuinţei la vedere. Nu vă lăsaţi amăgiţi de vânzătorii de ,,chilipiruri”, de cele mai multe ori produsele sunt fie contrafăcute, fie provin din săvârşirea unor infracţiuni!

În mijloacele de transport în comun, daţi dovadă de vigilenţă, atunci când aşteptaţi mijloacele de transport în comun! Evitaţi transportarea unor sume mari de bani sau valori dacă nu vă luaţi măsuri de siguranţă corespunzătoare! Dacă pe timpul călătoriei luaţi cunoştinţă despre săvârşirea vreunei infracţiuni, sesizaţi de îndată poliţia transporturi din staţiile de cale ferată şi trenurile de călători!

În preajma Sărbătorilor de Iarnă, răufăcătorii pot profita de buna-credinţă a cetăţenilor şi pot fura din locuinţele ale căror uşi le sunt deschise sau din locuinţele pe care le găsesc descuiate. Părinţii sunt rugaţi să supravegheze copiii cu atenţie sporită, deoarece aceştia sunt expuşi accidentelor survenite în urma folosirii necorespunzătoare a obiectelor de distracţie pe bază de materiale pirotehnice.

LĂSAȚI UN MESAJ