Peste 300 de participanți, la cea de-a XIII-a ediție iTEC

11

Astăzi a avut loc deschiderea unuia dintre cele mai importante concursuri naționale de programare, iTEC (IT Engineering Contest), o competiție organizată de Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare a UPT (Liga AC) în colaborare cu Facultatea de Automatică și Calculatoare și Universitatea Politehnica Timișoara. Peste 300 de tineri din toată țara au venit să-și testeze abilitățile de programare.

Concursul, adresat elevilor de liceu și studenților pasionați de domeniul IT, este compus din 6 probe, și anume: Algoritmică, Game Development, Mobile Development, Web Development, Embedded Development și Graphic Design. Participanții la probele de tip maraton (Game Development, Mobile Development, Web Development și Embedded Development) au început concursul vineri, iar până duminică, pe parcursul a aproximativ 48 de ore, trebuie să realizeze un proiect conform cerințelor competiției.

Probele de Algoritmică și Graphic Design vor avea loc mâine, în intervale orare diferite, pentru a oferi posibilitatea concurenților să participe la ambele probe, dacă doresc.
Pe lângă competiția efectivă participanții au ocazia să învețe lucruri noi, să facă schimb de bune practici, să primească sfaturi și să cunoască alți pasionați ai domeniului. Mai mult, numeroase surprize din partea organizatorilor îi vor așteaptă la Timișoara.

LĂSAȚI UN MESAJ