Peste 250 de migranți prinși la granițele de vest în 2018

66

Traficul de migranți este în scădere la granițele de vest. Asta anunță Poliția de Frontieră, care a publicat bilanțul pe primele 6 luni. Astfel, aflăm că în primele 6 luni, polițiștii de frontieră au prins 254 de migranți.

Analizând fenomenul migraționist în funcție de locul săvârșirii faptei, constatăm că ponderea cea mai mare a infracțiunilor de treceri frauduloase au fost săvârșite de migranți ilegali la frontiera cu Republica Serbia. Comparativ cu primul semestru din anul 2017, se observă materializarea măsurilor adoptate de instituţia noastră în diminuarea fenomenului migraționist. Din totalul migranţilor depistați la frontiera cu Serbia, cele mai multe cazuri s-au înregistrat la sectoarele poliţiei de frontieră Oravița, Moravița și Cruceni. Situația migranţilor ilegali depistaţi pe cetățenii se prezintă astfel: Irak, Iran, Siria, Afganistan, Kosovo”, transmite Poliția de Frontieră.

Polițiștii au reușit să prindă și traficanții de migranți. 40 de persoane au fost capturate pentru că au încercat să treacă granițele migranți.

În ceea ce privește măsurile întreprinse în urma continuării cercetărilor și tragerea la răspundere a persoanelor vinovate care au săvârșit infracțiuni de trafic de migranți, procurorii de caz au dispus: 21 măsuri de arest preventiv, 6 măsuri de control judiciar și 13 traficanți/facilitatori sunt cercetați în stare de libertate”, mai aflăm din bilanț.

În semestrul I al anului 2018, în zona de competenţă a Inspectoratului Poliției de Frontieră Timișoara, s-au desfățurat 1.213 acţiuni cu 1.829 de misiuni cu structuri ale poliţiei și jandarmeriei, autorităţile vamale, Serviciul pentru Imigrări al Județului Timiș, Garda Financiară, A.R.R., A.J.V.P.S. şi altele.

LĂSAȚI UN MESAJ