Peste 200 de timișeni, amendați pentru că nu au purtat mască

16

Autoritățile din Timiș continuă verificările în județ pentru a se asigura că măsurile de protecție împotriva răspândirii coronavirusului sunt respectate. Într-o singură zi, mii de oameni au fost legitimați, sute de societăți comerciale sau mijloace de transport au fost controlate.

Peste 200 de timișeni s-au ales cu amenzi pentru că nu au purtat mască de protecție. „Polițiștii timișeni împreună cu polițiștii locali, jandarmii din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Timiș, pompierii din cadrul I.S.U Banat și reprezentanți ai I.T.M Timiș au desfășurat acțiuni în sistem integrat în vederea limitării răspândirii virusului Covid-19. În data de 26 septembrie, la activităţi au participat 235 de forţe de ordine, fiind verificate 123 de societăți comerciale, precum şi 50 de mijloace de transport persoane, dintre care 18 mijloace de transport în comun, fiind totodată legitimate peste 3000 de persoane. Pentru abaterile constatate au fost aplicate 220 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 88.000 de lei.

Dintre acestea, 214 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, respectiv pentru nepurtarea măștii, trei sancțiuni în valoare de 3000 de lei au fost aplicate la Făget, pentru nerespectarea măsurilor de carantinare/izolare și trei sancțiuni în valoare de 1.500 de lei au fost aplicate pentru nerespectarea interdicțiilor privind libera circulație”, a transmis IPJ Timiș.

Polițiștii le amintesc timișenilor că certificatul verde COVID va fi necesar pentru accesul în restaurante, cafenele, în sali de spectacole şi la evenimente, inclusiv pentru copiii mai mari de 12 ani, care trebuie sa prezinte un test negativ.

LĂSAȚI UN MESAJ