Peste 2 milioane de lei pentru biserici şi Catedrala Mântuirii Neamului, de la CJ Timiş

150

Consiliul Judeţean Timiş pare dispus să mai cheltuie nişte bani pentru ajutorarea lăcașelor de cult. Potrivit unui proiect de hotărâre, peste 2 milioane de lei vor ajunge în visteriile unor biserici din Timiş, dar şi la Catedrala Mântuirii Neamului.

Din documentele publicate de CJT, aflăm că 1,5 milioane de lei ajung la cultul ortodox din judeţ, iar 100.000 de lei la catedrala din capitală. Romano-catolicii benficiază de sprijin de 120.000 de lei, penticostalii primesc 110.000 de lei, iar baptiştii 85.000 de lei. Celelalte culte, cum ar fi ortodocşii sârbi sau ucrainenii, greco-catolicii, reformaţii sau adventiştii pimesc fiecare sume mai mici, cuprinse între 15.000 şi 30.000 de lei. În total: 2.100.000 de lei.

Sprijinul financiar se oferă pentru “cofinanțarea unor lucrări de construcții, renovare, consolidare si pictura la unitățile parohiale, așezăminte sociale și educaționale, conform anexei nr.1 la proiectul de hotărâre. Sumele alocate cultelor religioase au fost stabilite procentual, în funcţie de numărul de populaţie stabilă de o anumită religie în total populaţie stabilă a judeţului Timiş, din statistica dată de recensământul populaţiei transmisa de Directia de Statistica a Județului Timiș, precum si a cererilor cu solicitările financiare depuse la Consiliul Județean Timiș”.

Proiectul mai poate suferi modificări în cadrul şedinţei de plen a Consiliului Judeţean Timiş, care are loc în 30 mai.

LĂSAȚI UN MESAJ