800 de metri dintr-o stradă se modernizează cu 2 milioane de euro, la Timișoara

554

Municipalitatea timişoreană este dispusă să investească peste 2 milioane de euro pentru modernizarea străzii Grigore Alexandrescu. Este vorba, însă, doar de un tronson, de 800 de metri, aflat între Calea Torontalului şi Calea Aradului.

Şoseaua care are acum doar două benzi este plină de denivelări şi gropi. Asta pentru că foarte mulţi şoferi folosesc acest tronson pentru a evita principalele bulevarde pline de semafoare. Autorităţile vor să lărgească strada la 4 benzi, acolo unde se poate, să toarne un nou strat de asfalt, dar şi să construiască trotuare, piste de biciclete şi spaţii verzi, lucruri care acum nu există.

„Având în vedere urbanizarea intensă și dezvoltarea zonelor de locuințe, volumul traficului de autovehicule a crescut în mod considerabil, astfel că în anumite perioade ale zilei, capacitatea de circulație a drumului este depășită, traficul desfășurându-se anevoios, ca urmare este necesară modernizarea și realizarea drumului la patru benzi”, se arată în referatul de modernizare a şoselei.

În bugetul de anul acesta au fost alocaţi 1,5 milioane de lei pentru lucrare, dar investiţia totală este de 9,4 milioane de lei. Modernizarea trosonului se va face integral din bugetul local.

LĂSAȚI UN MESAJ