Peste 2 kg de droguri, pistoale și sume mari de bani ridicate de la traficanți

224

Percheziții la locuințele membrilor unei grupări specializate în trafic de droguri de mare risc.

În această dimineață, Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara, ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organzate Arad și ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organzate Caraș-Severin, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T – B.T. Timiș, cu suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române, au efectuat 20 de percheziții domiciliare pe raza județelor Arad și Timiș la locuințele membrilor unei grupări specializate în trafic de droguri de risc și efectuarea de operaţiuni cu substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive.

”În urma perchezițiilor au fost descoperite și ridicate peste 300 de plicuri ce conțin substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive, 50 de grame de substanță susceptibilă a fi psihoactivă, 50 de grame de cannabis, 33 de telefoane, 2 pistoale cu gaze, 8.000 de euro și 10.000 de lei”, precizează D.I.I.C.O.T.

Au fost confiscate peste 2 kilograme de substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive și care erau obținute prin combinarea mai multor materii prime pe care le obțineau fie online, fie din alte surse. Gruparea era foarte bine organizată având trei niveluri de ierarhizare: liderii, dealerii de zonă și dealerii stradali.

”Liderii reprezentau sursele principale și aveau ca scop achiziţionarea, prepararea şi alimentarea cu substanţe susceptibile a avea efecte psihoactive. Dealerii de zonă se ocupau cu dezvoltarea și coordonarea reţelelor de distribuţie, iar dealerii stradali distribuiau produse cu efect psihoactiv consumatorilor”, mai precizează D.I.I.C.O.T.

Polițiștii au descoperit și faptul că unii dintre dealerii stradali, pentru a face mai mulți bani, și-au dezvoltat propria lor reţea de distribuţie a drogurilor.

În urma acțiunii din această dimineață, 40 de persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Timiș pentru audieri.

LĂSAȚI UN MESAJ