Peste 2.000 de persoane au intrat în ţară în această noapte prin punctul de control şi trecere a frontierei Nădlac 2

  563
  Sursa foto: libertatea.ro

  Peste 2.000 de persoane, majoritatea cetăţeni români, au intrat în ţară în această noapte prin punctul de control şi trecere a frontierei Nădlac 2. Este vorba despre persoane care rămăseseră blocate la frontiera dintre Austria şi Ungaria, după ce autorităţile de la Budapesta au decis închiderea graniţelor pentru cetăţenii străini.

  Au fost verificate peste 500 de autoturisme şi alte autovehicule, controlul desfăşurându-se pe 10 benzi de intrare în ţară. La această oră, timpul de aşteptare la punctul de trecere a frontierei Nădlac 2 este de aproximativ 3 ore. Culoarul a fost deschis de la ora 22.00 până la ora 6:00 ora României, iar pentru a fi acceptată această măsură a fost nevoie de intervenţia ministrului român de externe, Bogdan Aurescu, pe lângă omologul său ungar. Şeful diplomaţiei române a declarat  că a fost vorba despre o măsură cu caracter excepţional.

  „Am reuşit să obţin acceptul părţii ungare de a permite tranzitul acestor cetăţeni care se aflau la frontiera dintre Austria şi Ungaria, la punctul de trecere a frontierei de la Nickelsdorf, unde se aflau peste 3.500 de cetăţeni români. Sunt aproximativ 830 de autovehicule. Această măsură este însă cu titlu de excepţie. Prin urmare, după ce această fereastră de timp se va închide, nu se va mai permite să intre prin Ungaria şi trebuie folosită alte rute disponibile”, a spus Bogdan Aurescu.

  După intrarea în ţară, românii în cauză au fost conduşi în punctele unde vor intra în carantină sau în izolare la domiciliu.

  LĂSAȚI UN MESAJ