Peste 130 de medalii de aur la Salonul de Invenții din Timișoara. Cine a câștigat marele premiu

4785

Ediția a doua a Salonului Internațional de Invenții și Inovații „Traian Vuia” din Timișoara s-a încheiat cu succes. În total, sute de timișoreni au putut admira peste 220 de proiecte de inventică, din 22 de țări, în perioada 25 – 27 mai.

La final, inventatorii au plecat și cu numeroase premii. Astfel, după trei zile de jurizare, festivitatea de premiere s-a bucurat de înmânarea a 222 de diplome, dintre care 132 medalii de aur, 56 de argint și 34 de bronz, 212 premii de excelență și 45 de premii speciale.

Marele premiu al Salonului Internaţional de Invenţii şi Inovaţii “Traian Vuia” a fost câştigat de Cristian Pop-Murariu pentru invenția Instalație de Foraj Pop P 250, ce se foloseşte la execuţia de foraje de mică şi medie adâncime la foraje de apă.

Domeniile invențiilor prezentate la salonul organizat în capitala Banatului au fost: mecanică, motoare, mașini utilaje, procedee industriale, securitate, salvare alarmă, artă menajeră, materiale și echipamente comerciale, industriale și de birou, agricultură, zootehnie, horticultură, grădinărit, îmbrăcăminte, textile, medicină, optică, metode și materiale didactice, instrumente muzicale, material pentru arte, mijloace de transport, alimentație, paramedicină, sănătate, igienă, sport, noutăți practice, protecția mediului și jocuri.

LĂSAȚI UN MESAJ