Peste 100 de mașini, ridicate într-o lună de pe străzile Timișoarei FOTO

17

Aproape 140 de mașini au fost ridicate de pe străzile Timișoarei în ultima lună. Proprietarii au rămas fără autoturisme pentru că le-au parcat în locuri interzise. De altfel, Poliția Locală Timișoara atrage atenția tuturor celor care obișnuiesc să încalce legislația că, de curând, SDM a achiziționat o a treia autospecială de ridicări și va putea sprijini astfel și mai mult activitatea de fluidizare a circulației desfășurată de polițiștii locali în teren.

„O mare parte din aceste acțiuni au fost desfășurate în zona centrală a orașului, dar nici celelalte zone nu au fost neglijate, polițiștii locali răspunzând cu promptitudine sesizărilor de la cetățeni care semnalează astfel de situații. În ultima lună, polițiștii locali au aplicat un număr de 802 sancțiuni contravenționale și 748 colante autodezive în cazul autovehiculelor ai căror conducători auto nu au respectat prevederile OUG 195/2002, oprind sau staționând în zona pietonală, pe pistele de biciclete, în intersecții, în stațiile mijloacelor de transport în comun, dar și prevederile Legii 448/2006 actualizată, oprind sau staționând în locurile special amenajate pentru persoanele cu dizabilități”, a transmis Poliția Locală.

Sancțiunile se încadrează, în funcție de faptă, oprire, respectiv staționare, de la 290 la 725 de lei, cu 3 sau 4 puncte penalizare la permis, iar în cazul celor care parchează pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități între 2.000 și 10.000 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ