Peste 100 de localități, încă fără energie electrică, luni seara

218

Luni seara îi prinde pe zeci de mii de bănățeni fără lumină în case. Echipele de intervenție ale Enel nu au reușit să repare toate stricăciunile provocate de codul de ninsori, așa că aproape 60.000 de oameni sunt încă afectați de lipsa energiei electrice.

Potrivit ultimei informări a companiei de energie electrică, în Banat sunt alimentate parțial 120 de localități.

„Echipele E-Distribuție Banat au reușit să realimenteze cinci din cele șase stații de înaltă tensiune afectate de condițiile meteo, reducând astfel numărul clienților care nu au electricitate cu circa 20 de mii. Numărul de clienți nealimentați la această oră a scăzut în regiunea Banat la sub 60 de mii de clienți. Singura stație de transformare 110 kV/MT rămasă nealimentată este Făget. Peste 90 de echipe ale E-Distribuție și contractorilor intervin în continuare pe teren, atât pentru realimentarea cu energie electrică a zonelor afectate, cât și pentru montarea de generatoare acolo unde este posibil”, au transmis reprezentanții Enel, după ora 16:00.

În județul Timiș nu au energie electrică 50 de localități, alte 40 din județul Caraș-Severin sunt afectate și câte 15 în Arad și Hunedoara.

 

LĂSAȚI UN MESAJ