Peste 100.000 de semnături pentru oprirea defrișărilor în România

2523

Petiția care a fost lansată pentru oprirea defrișărilor pădurilor din România a strâns peste 100.000 de semnături. Mai mult decât cifra necesară emiterii unei legi, spun inițiatorii petiției.

„De România se alege praful într-un ritm cum nu s-a mai întâlnit în toată istoria sa. Această țară are nevoie disperată de sprijinul dumneavoastră!”, au scris inițiatorii.

Până acum, peste 117.000 de oameni au semnat demersul. O lege care să interzică defrișările, sau cel puțin să le controleze, ar fi extrem de utilă în Banat.

În Caraș-Severin, pădurile seculare și cele din rezervațiile naturale sunt tăiate ilegal și fără mila de zeci de ani, iar autoritățile nu reușesc să stopeze fenomenul.

7 COMENTARII

  1. Cred ca trebuie initiat si depus la Parlament un proiect de lege care sa interzica taierile de arbori in totalitate, iar pe cei care au defrisat si au jefuit codrii Romaniei sa-i oblige sa replanteze.

  2. Trebuie in primul rand prin parlament, guvern etc. sa se verifice imediat cine face parte din aceasta mafie a padurilor si impotriva acestora sa se ia cele mai aspre masuri. Dispar padurile, dispar animalele, sau devin periculoase. Dar cel mai crunt lucru este ca dealurile defrisate, aluneca la vale cu urmari tragice pentru oameni, sate si nu numai. Iar mafia se inbogateste cu comisioane grase.

  3. Ar fi fost nevoie de doar una. A lui Iohannis în Martie 2015, dacă promulga Codul Silvic. Dar a preluat retorica lui Sweighofer, și l-a respins.

  4. Vreau să semnez o astfel de petiție și ar trebui semnată de peste 3.000.000 de oameni. Nu vreau ca peste 1 an sau 3 ani, copiilor și nepoților să le arătăm în poze cât de frumoase erau pădurile țării, cât de frumoși erau munții împăduriți ai țării. Pe de altă parte aceste păduri sunt un scut împotriva fenomenelor meteo extreme.

LĂSAȚI UN MESAJ