Peste 10.000 de pelerini la Arsenie Boca. Vezi ce eveniment a fost

198

Peste 10.000 de pelerini s-au rugat, marți, la Mănăstirea Prislop, din judeţul Hunedoara, unde este înmormântat părintele Arsenie Boca. Credincioșii au participat la ceremoniile oficiate pentru a marca 28 de ani de la moartea acestuia scrie Episcopia Devei și Hunedoarei.

Pelerini din toate colţurile ţării au mers, marți, încă de la primele ore ale dimineții, la Mănăstirea Prislop din judeţul Hunedoara, unde este înmormântat părintele Arsenie Boca, „Sfântul necanonizat al Ardealului”. Aceștia au ajuns la lăcașul de cult atât cu cu autocarele, cât și cu maşinile particulare. Sfânta Liturghie și slujba de pomenire au fost conduse chiar de Mitropolitul Ardealului, IPS dr. Laurențiu Streza. ”Din soborul de arhierei au mai făcut parte Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, Preasfințitul Părinte Andrei, Episcopul Covasnei și Harghitei, Preasfințitul Părinte Gurie, Episcopul Devei și al Hunedoarei, și Preasfințitul Părinte Daniil, Episcopul Daciei Felix” scrie pe pagina de internet a Episcopiei Devei. Sute de credincioşi şi-au petrecut noaptea de luni spre marți în rugăciune, în apropierea mormântului părintelui Arsenie Boca.

”E atâta liniște aici de parcă se lasă liniștea peste tine. Până și o păsărică aici îmi face impresia că e părintele Arsenie Boca. Așa mult îmi place. Să dea Bunul Dumnezeu să îl vedem și sfânt, dar probabil se așteaptă o minune”, a spus o enoriașă pentru Mediafax.

Marți s-au împlinit 28 de ani de moartea părintelui Arsenie Boca, fost stareţ al Mănăstirii Prislop. Pentru convingerile sale, preotul, născut în 1910, a fost arestat, torturat de fosta Securitate şi apoi alungat de la mănăstire în timpul regimului comunist. Chiar dacă nu a fost canonizat de Biserica Ortodoxă Română, oamenii îl consideră pe Arsenie Boca „Sfântul necanonizat al Ardealului”.

sursa: Episcopia Devei și a Hunedoarei

LĂSAȚI UN MESAJ