Peste 1 milion de lei pentru fântâni publice în Timișoara

67
Cu o vistierie mai mult goală, Primăria Timișoara intenționează să investească peste 1 milion de lei pentru amenajarea mai multor fântâni publice în oraș. Executivul primăriei propune Consiliului Local Timișoara un proiect pentru aprobarea stdiului de fezabilitate pentru amenajarea a 12 fântâni forate. Costul se ridică la 1,11 milioane de lei.
”Execuţia de fântâni publice forate, respectiv captări de apă din surse subterane, prin puţuri forate asigură o sursă alternativă de apă potabilă pentru locuitorii municipiului Timişoara având o importanţă deosebită şi din punct de vedere economic şi social. Sursa de apă o constituie apa subterană cantonată în straturi de medie adâncime, ce asigură un debit de exploatare maxim de până la 2 l/s. Forajele de explorare-exploatare propuse, se vor executa la adâncimea de 80-125 m. Apa freatică va fi adusă la suprafaţă prin intermediul unui foraj echipat cu pompă submersibilă”, se arată în proiect.
Investiția ar urma să fie realizată din bugetul local. Proiectul va ajunge pe masa consilierilor locali, vineri, la ședința plenară.

 

LĂSAȚI UN MESAJ