Peste 1 milion de euro pentru modernizarea podului peste Timiş, la Hitiaş

367

Un pod mai vechi de 40 de ani, nereabilitat de mai mulţi ani, va intra anul acesta în reparaţii. Este vorba despre podul din prelungirea drumului judeţean 572, care trece peste râul Timiş, în apropierea localităţii Hitiaş.

Consiliul Judeţean Timiş a decis să aloce peste un milion de euro pentru modernizarea podului. Investiţia este mai mult decât necesară pentru că pasajul este extrem de degradat. Balustradele sunt ruginite, asfaltul este crăpat, trotuarele sparte, iar structura de rezistenţă a avut şi ea de suferit în ultimii ani.

Podul existent peste râul Timiș deservește traficul rutier și realizează continuitatea drumului județean DJ 572. În prezent elementele componente ale podului, realizat în anul 1975, prezintă o serie de degradări privind: partea carosabilă, trotuarele, rosturile de dilatație, hidroizolația, gurile de scurgere, grinda parapet, riglele pilelor, culeelor, aparatelor de reazem şi banchetei cuzineților”, expune Consiliul Judeţean Timiş în documentul privind investiţia.

Studiul de fezabilitate a fost deja întocmit în luna martie a acestui an, iar la finalul lunii proiectul va ajunge în plenul Consiliului Judeţean Timiş pentru aprobare.

Lucrările ar putea începe chiar de anul acesta şi vor dura 12 luni.

LĂSAȚI UN MESAJ