Peste 1.000 de timişoreni cer teren gratuit de la Primăria Timișoara

312

Vineri, 13 ianuarie, a fost ultima zi în care tinerii din oraş au putut să depună dosare de solicitare pentru o parcelă de teren de la Primăria Timişoara. Până acum peste 1.000 de dosare au ajuns la oficiali. Acestea vor fi toate analizate începând de săptămâna viitoare.

Autorităţile au identificat 128 de parcele la marginea oraşului, între Piaţa de Gros şi cimitirul din Mehala. Tinerii eligibili vor primi câte o parcelă şi, în maximum un an, ei trebuie să îneapă construirea locuinţei. Reprezentanţii Primăriei Timişoara spun că ei se vor ocupa de asfaltarea străzilor, precum şi de instalarea sistemului de apă, de canalizare şi de electricitate, tot ce au de făcut tinerii este să îşi facă racordurile.

Printre condiţiile impuse de Legea 15 este ca la momentul depunerii dosarului, tinerii să aibă maximum 35 de ani. Consilierii locali au adăugat câteva criterii suplimentare pentru a-i departaja pe tineri. Cel mai important este faptul că tinerii trebuie să aibă în conturi 10.000 de euro pentru a dovedi că pot construi locinţele.

LĂSAȚI UN MESAJ