18 C
Timișoara
joi 25 iulie 2024

Peste 1.000 de oameni, în grevă la o fabrică din vestul țării. Ce îi nemulțumește

Peste 1.000 de oameni au întrat de ieri în grevă la fabrica SEWS din Deva. Oamenii sunt nemulțumiți din cauza salariilor mici și a refuzului patronatului de a le majora veniturile lunare.

Surse din fabrică susțin că patronatul este dispus să le ofere o majorare de doar 6,5 la sută, iar angajații cer 10 la sută în plus la salarii.

Angajații protestează în hala fabricii și strigă: „Hoții!” și „Nu plecăm!”. Protestul a început ieri, la ora 16:00 și a continuat toată noaptea. Muncitorii sunt hotărâți să continue greva până vor obține majorarea veniturilor cu 10 la sută.

Conducerea filialei SEWS de la Deva le-a trimis, ieri, greviștilor un mesaj scris, în care îi informa că acțiunea lor este în afara legii.

„Având în vedere prevederile imperative ale Legii Dialogului Social 62/2011, vă informăm că încetarea lucrului și organizarea unei opriri spontane a lucrului, fără respectarea prevederilor legale și consumarea procedurilor prealabile este nelegală. La acest moment se înregistrează o încetare de facto a lucrului de circa 3 ore, debutând cu ora 16.30, iar dumneavoastră și salariații greviști va aflați în afara legii. Vă instiințăm că nereluarea activității și continuarea conduitei dumneavoastră este producatoare de daune și de consecințe negative în defavoarea subscrisei/angajator și pe cale de consecință va recomandăm respectarea prevederilor legale”, se arată în mesajul intern semnat de conducerea fabricii de cablaje.

Fabrica SEWS din Deva este cel mai mare angajator din municipiu, cu  3.000 de muncitori.

Sursa: ziardehunedoara.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Alte subiecte :

Un bărbat în vârstă de 66 de ani a ajuns la spital

Un șofer de 66 de ani a ajuns la spital în urma unui accident rutier petrecut între localitățile Albina și Moșnița Nouă.  Bărbatul s-a izbit...

Accident între Timișoara și Șag! Un bărbat de 54 de ani a ajuns la spital

O șoferiță de 51 de ani conducea o autoutilitară dinspre municipiul Timișoara înspre localitatea Șag. Femeia a pierdut controlul volanului, a ieșit cu autovehiculul...

Citește și :