Persoanele cu autism, uitate de Guvern! Reprezentanţii din Timiş au primit de la ei flori de nu-mă-uita

161

Persoanele adulte cu autism sunt uitate de Guvern. Indemnizaţiile lor, care pot atinge maximum de 340 de lei lunar, nu au mai fost majorate de 4 ani. Cum şi anul acesta Executivul a uitat de această categorie socială când a mărit salariile şi pensiile, reprezentanţii fundaţiei Pentru Voi, împreună cu perosoane care suferă de autism, au mers la Prefectura Timiş pentru a-şi arăta nemulţumirea. Modul de protest a fost unul inedit: o flore albastră de nu-mă-uita.

„Albastrul este culoarea autismului. Am oferit o floare de nu-mă-uita guvernanţilor, cu mesajul de a nu uita de persoanele adulte cu autism, principala noastră cerinţă fiind aceea de creştere a indemnizaţiei unei persoane adulte cu autism”, a declarat Laila Onu, preşedintele Fundaţiei Pentru Voi.

Astfel, persoanele cu autism din vestul ţării cer guvernanţilor să ia măsuri urgente. Suma de 340 de lei cât este indemnizaţia nu ajunge pentru traiul de zi cu zi. Un calcul simplu ne arată că, împărţind 340 de lei la 30 de zile, reiese că o persoană adultă cu autism are de cheltuială 11 lei zilnic. Exact costul florii de nu-mă-uita oferită subprefectului judeţului Timiş, care le-a promis că va transmite cerinţele lor mai departe autorităţilor centrale.

În România trăiesc aproximativ 700.000 de persoane cu dizabilităţi intelectuale. Cifra nu este nici pe departe reală, spun cei de la Pentru Voi, pentru că mulţi copii nu sunt declaraţi de părinţii lor, iar odată ajunşi la maturitate dispar din statistici.

LĂSAȚI UN MESAJ