Peripețiile unor tineri plecați spre Semenic. Jandarmii le-au venit în ajutor!

450

Ieri dimineaţă, un grup de patru tineri au plecat spre Semenic cu gândul să se bucure de câteva zile libere. Din nefericire, condiţiile de iarnă le-au venit de hac şi au fost nevoiţi să solicite ajutorul autorităţilor. Jandarmii montani din cadrul Postului Văliug au fost solicitați să intervină în sprijinul tinerilor rămași înzăpeziți cu autoturismul în apropierea Platoului Semenic.

„La un moment dat nu au mai putut continua deplasarea cu autoturismul, rămânând suspendați din cauza gheții formate în acea zonă. Jandarmii montani au intervenit cu lopeți, reuşind în aproximativ o oră să spargă stratul de gheață format şi să repună autoturismul în mişcare“, spune Marius Săndulescu, purtătorul de cuvânt al Inspectorului Judeţean de Jandarmi Caraş-Severin.

Jandarmeria Montană recomandă turiștilor ca înainte de a pleca în zona montană, să se informeze asupra itinerariului propus, gradului de dificultate, starea vremii, condiţiile climatice locale, să își doteze autoturismul corespunzător, pentru condiţii de iarnă (tracţiune 4×4, anvelope de iarnă, lanţuri, nisip, lopată, etc.) şi să folosească drumurile deschise circulaţiei. În cazul în care sunteți victima unui accident în zona montană sau martorii savârșirii unor fapte de natură antisocială adresați-vă direct echipajelor de jandarmi montani din zonă sau solicitați sprijin prin sistemul unic de urgență „112“.

sursa: argument-cs.ro

LĂSAȚI UN MESAJ