Perioadă de odihnă pentru constructorul de pe lotul 4 Lugoj – Deva, după o lună de progrese

402

Luna august a fost propice pentru lucrările de pe șantierul autostrăzii A1, tronsonul Lugoj – Deva, pe lotul 4. S-a muncit intens și stadiul lucrărilor a crescut cu 5%, ajungând la aproape 90%.

”Au continuat lucrările la versant, fiind în curs de montare ancorele pe taluzul de debleu, inclusiv plasele aferente. În ceea ce privește consolidarea pe zona de rambleu, sunt în diferite stadii lucrările de sprijinire a versantului. Antreprenorul a avansat cu lucrările de terasament în aceeași zonă și a început execuția bretelelor 1, 2 și 3 din nodul rutier Șoimuș (umpluturi, strat de formă și fundație drum). Este pe ultima sută de metri realizarea plăcii de suprabetonare la pasajul de urcare pe dealul Șoimuș, precum și calea pe pod la pasajul din nodul rutier Șoimuș (aplicare hidroizolație, montare borduri, așternere strat protecție hidroizolație din BA8). Totodată, au continuat lucrările de scurgere a apelor (canale de dirijare cursuri de apă, pereu protecție taluz autostradă din zona râului Mureș, șanțuri, rigole mediane și de acostament), precum și lucrările de siguranța circulației și de protecția mediului (parapet direcțional și panourile fonice)”, trasmite DRDP Timișoara.

După munca grea, echipa constructorului intră într-o vacanță scurtă. Până în 2 septembrie muncitorii au liber.

Lotul 4 din autostrada Lugoj – Deva este cuprins între Ilia și Șoimuș, are 22 de kilometri și costă 420 de milioane de lei. Lucrările început în 2013 a fi trebuit finalizate 3 ani mai târziu, iar noul termen este trimestrul IV al acestui an. De astăzi până în 2 septembrie, constructorul se află în perioada de odihnă.

Șantier A1 Lugoj-Deva, Lotul 4 – final de august 2018

Luna august a fost propice pentru lucrările de pe șantierul autostrăzii #A1 Lugoj – Deva Lotul 4 (Șoimuș – Ilia), echipele antreprenorului fiind comasate în special în zona Șoimuș. Astfel, au continuat lucrările la versant, fiind în curs de montare ancorele pe taluzul de debleu, inclusiv plasele aferente. În ceea ce privește consolidarea pe zona de rambleu, sunt în diferite stadii lucrările de sprijinire a versantului.
Antreprenorul a avansat cu lucrările de terasament în aceeași zonă și a început execuția bretelelor 1, 2 și 3 din nodul rutier Șoimuș (umpluturi, strat de formă și fundație drum). Este pe ultima sută de metri realizarea plăcii de suprabetonare la pasajul de urcare pe dealul Șoimuș, precum și calea pe pod la pasajul din nodul rutier Șoimuș (aplicare hidroizolație, montare borduri, așternere strat protecție hidroizolație din BA8).
Totodată, au continuat lucrările de scurgere a apelor (canale de dirijare cursuri de apă, pereu protecție taluz autostradă din zona râului Mureș, șanțuri, rigole mediane și de acostament), precum și lucrările de siguranța circulației și de protecția mediului (parapet direcțional și panourile fonice).
De astăzi până în 2 septembrie, constructorul se află în perioada de odihnă.
(Imagini din perioada 20-24 august 2018)

Publicată de DRDP Timişoara pe Luni, 27 August 2018

LĂSAȚI UN MESAJ