Pericolul pestei porcine pândește la ușa Timișului

98

Pesta porcină africană se răspândește cu repeziciune în România, iar autoritățile din Timiș încep să ia primele măsuri pentru a o combate. Asta pentru că au deja înregistrate multe cazuri în județul Bihor, aflat și el în zona de vest a țării.

Potrivit Prefecturii Timiș, boala face ravagii în județele Bihor, Sălaj, Satu Mare, Tulcea, Constanţa, Brăila și Ialomiţa.

”Având în vedere riscul major generat de posibilitatea răspândirii bolii pe întreg teritoriul României, sunt necesare luarea următoarelor măsuri de prevenire a introducerii pestei porcine africane: – Orice suspiciune de boală şi/sau mortalitate la suine şi la porci mistreţi va fi anunţată în cel mai scurt timp medicului veterinar din teritoriul aparţinător Circumscripţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Oficială şi DSVSA Timiş; – Obligativitatea menţinerii închise în adăposturi a acestor animale”, transmit autoritățile.

Persoanele fizice şi persoanele juridice cu domiciliul fiscal în Timişoara sau în alte localităţi care deţin pe raza municipiului Timişoara animale din specia porcine sau alte specii de animale domestice şi/sau animale sălbatice crescute în captivitate (bovine, ovine, caprine, cabaline, iepuri, animale de blană, păsări, familii de albine) au obligaţia de a declara pentru înscrierea în Registrul agricol, datele cu privire la efectivele de animale deţinute, precum şi datele privind suprafeţele de terenuri agricole (inclusiv grădina), utilajele agricole, pomii fructiferi şi construcţiile pe care le exploatează sau le deţine în proprietate, pe raza Municipiului Timişoara.

În vederea declarării datelor pentru registrul agricol, persoanele fizice şi persoanele juridice susmenţionate trebuie să se prezinte la sediul Compartimentului Administrare Fond Funciar, Piaţa Victoriei nr. 5 (cu intrare din B-dul Mihai Eminescu, nr. 1), din cadrul Primăriei Municipiului Timişoara, în zilele de luni, miercuri şi vineri între orele 8,30-10,30, marţi şi joi între orele 8,30-10,30 şi 14,00-16,00.

LĂSAȚI UN MESAJ