Pericolul de inundații persistă

85

Pericolul de inundații nu a trecut. Reprezentanții Administrații Bazinale de Apă Banat au anunțat că, joi seara, viitura de pe râul Bega a depășit nivelul maxim istoric la stația Balinț, înregistrându-se cota de 667 de centimetri, cu 1 centimetru mai mult față de cota înregistrată în 19 aprilie 2005.

  

”Începând cu ora 21.00, aceasta a început să scadă, iar la orele dimineții, respectiv ora 10.00, la s.h. Balinț avem depășită cota de inundație cu 68 de centimetri”, spun cei de la ABAB.

Din cauza ploilor căzute aseară începând cu ora 21.00 în bazinul superior al Begăi, debitele cursurilor de apă din această zonă au crescut din nou, depășindu-se cotele de atenție. La ora 10.00 , la Făget, râul Bega avea depășită cota de inundații cu 4 centimetri.

”Creșteri ale debitelor prin propagare vor fi pe canalul Timiș – Bega (nod hidrotehnic Topolovățu Mare) și pe râul Timiș, pe bazinul inferior, pe sectorul Brod – granița cu Serbia. Pe râurile Bârzava (s.h. Partoș) și Moravița (s.h. Moravița) se înregistrează încă depășiri ale cotelor de apărare prin propagarea viiturilor”, relatează ABAB.

În prezent este în vigoare o avertizare hidrologică de cod portocaliu pentru bazinele hidrografice al râurilor Bega, Bega Veche, Bârzava, Moravița, valabilă până astăzi, la ora 16.00.

LĂSAȚI UN MESAJ