Pericol de moarte într-un mare oraș din vest!

839

Mai multe scurgeri de amoniac s-au înregistrat la o companie din judeţul Arad. Pompierii au intervenit cu echipamente speciale pentru a limita efectele provocate de amoniacul scurs.

Incidentul a avut loc la o companie care se ocupă cu produse congelate din municipiul Arad. Se știe, amoniacul este folosit în instalaţiile de congelare. Apelul la 112 a fost făcut de paznicul și muncitorul care asigura mentenanța instalatiei. Un robinet al instalaţie nu s-a mai putut închide, iar hala a fost invadată de vaporii de amoniac.

Scurgeri Amoniac ISU Arad 1

”Opt pompieri din cadrul Detaşamentului ISU Arad au ajuns imediat la faţa locului. Salvatorii au pătruns în încăpere cu ajutorul aparatelor de respirat şi echipamente speciale. Misiunea nu a fost însă uşoară, pentru că amoniacul scăpat de sub control a creat temperaturi mai mici de minus 50 de grade C”, spune, pe pagina de Facebook a instituției, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, căpitan George Pleşca.

În total, s-a scurs o cantitate de circa 0,2 tone de amoniac. Instalatia tehnologica de amoniac apartine SC RADAN SA. Din primele cercetări rezultă că în timp ce încerca să remedieze o avarie, angajatul firmei care asigura mentenanța instalației a constatat că s-a provocat o scurgere puternică. Bărbatul s-a panicat și a părăsit încăperea. El a cerut ajutorul pompierilor. Pe timpul intervenției s-a luat legătura și cu directorul firmei de mentenanță, care a recomandat închiderea tuturor robineților de la instalație. Nicio persoană nu a fost rănită.

Foto: Facebook ISU Arad

LĂSAȚI UN MESAJ