Performanță notabilă realizată de doi elevi ai Colegiului Național Bănățean! Ce ,,cadou” le-a adus participarea la concurs

499

Doi elevi ai Colegiului Național Bănățean au locurile asigurate la Facultatea de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara! Asta după ce au câștigat un concurs de dezbateri organizat de instituția de învățământ superior.

Concursul „Argument” de dezbateri pentru liceeni – Provocări ale dreptului în secolul XXI s-a desfășurat în perioada 15 octombrie – 14 decembrie 2018 și a fost adresat elevilor de liceu de la orice profil, care au dorit să-și dezvolte abilitățile de argumentare, dezbatere și vorbire în public, într-un format organizat potrivit regulilor generale ale dezbaterilor juridice. Concursul a avut ca scop familiarizarea elevilor cu tehnicile de documentare, de argumentare și de pledoarie utilizate atât în cadrul competițiilor academice, cât și în viața profesională.

Această ediție a concursului a atras 25 de echipe de liceeni din patru județe. Doar patru echipe, însă, au ajuns în finală, ultima confruntare dintre acestea având loc la Curtea de Apel din Timișoara.

Echipa declarată câștigătoare a fost cea formată din doi elevi ai Colegiului Național Bănățean, Alex Ficard și Bianca Iaici. Aceștia sunt admiși la Facultatea de Drept în anul universitar 2020-2021.

”Dorim să-i felicităm pe membrii clubului de dezbateri Zenith care în această săptămână au participat la concursul ,,Argument”, organizat de Facultatea de Drept din cadrul Universității de Vest. Suntem mândri de ei!

Dorim să felicităm în mod special echipa Colegiului Național Bănățean, formată din Alex Ficard și Bianca Iaici, care au câștigat concursul”, au transmis reprezentanții clubului Zenith.

Câștigătorii concursului au fost admiși pe locurile finanțate de la bugetul de stat la Facultatea de Drept din Timișoara, fără a mai fi nevoiți să susțină examenul de admitere.

LĂSAȚI UN MESAJ