Percheziții în Timiș și alte județe, într-un dosar cu un prejudiciu de 2 milioane de euro FOTO-VIDEO

172

Peste 100 de percheziții au avut loc, miercuri dimineața, în Timiș, alte 24 de județe și București. Polițiștii de la Direcția de Investigare a Criminalității Economice au descins la persoane bănuite că ar fi cauzat un prejudiciu de 2.000.000 de euro prin infracțiuni de ”fals și de serviciu”.

Activitățile se desfășoară în județele Olt, Vâlcea, Prahova, Dâmbovița, Caraș-Severin, Călărași, Buzău, Ilfov, Brăila, Galați, Gorj, Hunedoara, Timiș, Tulcea, Cluj, Dolj, Alba, Constanța, Brașov, Argeș, Teleorman, Mehedinți, Ialomița, Arad și Giurgiu, precum și în București, la domiciliile unor persoane și la sediile unor societăți comerciale și instituții. Mai exact, polițiștii au descins în 102 locații și au 15 mandate de aducere la audieri a suspecților.

”Acțiunea are loc în cadrul unui dosar penal instrumentat de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice Giurgiu, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bolintin-Vale, fiind efectuate cercetări sub aspectul comiterii infracțiunilor de amenințare, falsificarea de instrumente de plată, abuz în serviciu, fals intelectual, delapidare și instigare la abuz în serviciu”, aflăm de la Poliția Română.

Prejudiciul estimat, cauzat bugetului de stat este de 2.000.000 de euro. Din cercetări a reieșit că mai multe instituții din țară ar fi efectuat plata unor achiziții fictive pentru mărfuri care nu ar fi intrat niciodată în patrimoniul instituției sau plata unor facturi pentru mărfuri supraevaluate, pentru care achiziția era nejustificată, neexistând referate de necesitate sau recepții ale mărfurilor achiziționate. Aceste achiziții ar fi fost făcute de la diferite societăți comerciale care nu au personal angajat, sunt administrate de aceleași persoane fizice, au sediul social și domiciliul fiscal stabilite la adrese apropiate și care au înregistrat venituri doar din încasări de la unități administrativ-teritoriale, instituții de învățământ și alte instituții.

LĂSAȚI UN MESAJ