Percheziţii în Banat! 36 de contrabandişti săltaţi de mascaţi, într-o amplă acţiune a DIICOT!

521

În această dimineaţă, poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate din Caraș-Severin și cei de la investigarea criminalității economice, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T., efectuează 55 de percheziţii domiciliare, la membrii a trei grupări infracționale organizate, specializate în săvârșirea infracțiunilor de contrabandă cu țigări. Vor fi puse în aplicare 36 de mandate de aducere. Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

Azi, 29 martie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Caraș-Severin și cei ai Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – B.T. Caraș-Severin, efectuează 55 de percheziţii în orașul Bocșa și localitățile rurale limitrofe.

Perchezițiile vizează destructurarea a trei grupări infracționale organizate specializate în săvârșirea infracțiunilor de contrabandă cu țigări.

Până în prezent, la percheziții polițiștii au descoperit 240.000 de țigarete fără documente legale, arme și carne de vânat, bunuri ce urmează a fi ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În fapt, începând din octombrie 2015, în zona orașului Bocșa și a localităților rurale limitrofe, fiecare grupare infracțională ar fi acționat pe 3 paliere: aprovizionare, transport/depozitare și distribuție cu țigări provenite din Serbia și Ucraina.

Membrii palierului de distribuție au fost surprinși de polițiști în timp ce vindeau țigări provenite din contrabandă. Totodată, a fost capturat un transport de țigări provenite din contrabandă, fiind confiscate aproximativ 40.000 de țigarete.

Persoanele bănuite de săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat în scopul comiterii infracţiunii asimilată infracţiunii de contrabandă și colectarea, deţinerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă vor fi conduse la sediul D.I.I.C.O.T.– B.T. Caraș-Severin, în vederea audierii.

La activități participă și polițiști ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Timișoara și Arad, polițiști ai Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin și jandarmi.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.

LĂSAȚI UN MESAJ