Percheziții de amploare în Timiș, mascații i-au luat dintre cearșafuri pe vânători

2037

Poliţiştii au ridicat peste 50 de trofee de vânătoare, dar şi arme şi muniţie, în urma unor percheziţii domiciliare ce au avut loc la locuinţele unor bărbaţi din judeţul Timiş. Acţiunea poliţiştilor face parte dintr-un dosar de cercetare penală vizând comiterea unor infracţiuni de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, braconaj cinegetic şi uz de armă letală fără drept.

În data de 07.02.2017, poliţiştii Serviciilor Arme, Explozivi, Substanţe Periculoase din cadrul I.P.J. Hunedoara şi I.P.J. Timiş, cu sprijinul poliţiştilor Serviciului Investigaţii Criminale şi ai luptătorilor Serviciul de Acţiuni Speciale Hunedoara, au efectuat mai multe activităţi investigative şi preventive, în cadrul unui dosar de cercetare penală vizând comiterea unor infracţiuni de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, braconaj cinegetic şi uz de armă letală fără drept.

Activităţile investigative s-au concretizat în efectuarea a unor percheziţii domiciliare, la locuinţele a doi bărbaţi, în vârstă de 23 şi 42 de ani, din judeţul Timiş, în urma cărora poliţiştii au ridicat, de la locuinţa tânărului de 23 de ani, trei trofee de cerb carpatin cu craniu, 50 de trofee de căprior cu craniu, 4 trofee de mistreţ, precum şi 410 articole pirotehnice tip petardă din categoria F3, deţinute fără drept.

De asemenea, de la locuinţa aceleiaşi persoane au fost ridicate două arme de vânătoare cu ţevi, două arme de vânătoare cu glonţ şi 15 cartuşe de vânătoare cu alice, care aparţin unor bărbaţi în vârstă de 28 şi, respectiv, de 48 de ani, membri vânători şi posesori de permise de armă.

Armele şi muniţia aferentă au fost ridicate în vederea expertizării, existând suspiciuni că au fost folosite la comiterea unor infracţiuni de braconaj cinegetic şi nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor.

Din cercetările efectuate, poliţiştii că stabilit că cei doi bărbaţi vizaţi de percheziţiile domiciliare nu deţin permis de armă şi au folosit armele ridicate, în perioada anilor 2015 – 2018, la comiterea unor fapte de braconaj cinegetic pe raza fondului de vânătoare Lăpugiu, din judeţul Hunedoara.

LĂSAȚI UN MESAJ