Finanțarea pentru Colterm a ascuns și fonduri pentru scopuri neclare, spune consilierul Dan Idolu-Video

129

Miercuri după amiază a avut loc o ședință de Consiliu Local după tipicul deja cunoscut de consilieri. Se numesc ședințe „de urgență” și se anunță în ultimul moment, de obicei fără a se cunoaște scopul sau ordinea de zi. Este o formă de a conduce treburile orașului ce denotă haosul și amatorismul personalului din primărie ce este girat de insuși atitudinea primarului ce nu se poate concentra pe probleme cu adevărat importante, crede consilierul local Dan Idolu.

Dânsul povestește o ultimă pățanie prin care erau să fie implicați fără voie și fără știință cei din gruparea PSD.

Consilierii acestui partid vorbesc de diletantismul celor ce au întocmit bugetului orașului pe anul 2018. Reaua credință a luat startul chiar de la începutul anului, din luna ianuarie. Unele cheltuieli nu au avut acoperire în acest buget și s-a sperat rezolvarea printr-o ”șmecherie” strecurată în rectificarea de buget de la finalul anului.

Unele servicii din primărie riscau să rămână fără fonduri pentru salarii. Sub pretextul votării unui împrumut menit să asigure buna funcționare a Coltermului, cel ce veșnic are datorii, s-a încercat printr-o manevră ciudată la limita legalității să se strecoare în dosarul cu acte justificative și acte ce urmau să finanțeze creșteri salariale la entități ce nu au legătură cu termoficarea. O parte din acești bani ar fi mers inclusiv la clubul sportiv al municipalității.
Manevra depistată la timp nu a fost votată de social democrați și a căzut cu un vot mai puțin.

Dan Idolu arată că fiind de bună credință a bănuit o greșeală de redactare a actelor și a sesizat primarul. De aici a pornit tărășenia!

Referitor la reacția disproportionată a primarului Robu consilierul povestește:

„Chiar într-un proiect atât de important să greșești hârtiile? Îndârjirea cu care susține un lucru. M-am dus să-i spun primarului să facă două proiecte diferite. Înțeleg că și luni vrea să bage tot un singur proiect, după dezbaterea publică. Dar de ce să nu fii explicit? Nu vorbim de sume aici, vorbim de un principiu. Dacă am votat creditul, am fi votat și acum, dar nu cu tertipuri, nu cu șmecherii. Chiar dezonorează o personalitate publică, un primar de municipiu. Din moment ce s-a îndârjit să spună că e vorba despre un boicot, pentru că nu am vrut să votăm ceva ilegal, nu mi se pare normal”, crede Idolu.

Nervii primarului Nicolae Robu s-au vărsat pe cei din opoziție, nu pe cei din aparatul funcționăresc al primăriei ori pe liberalii ce au lipsit de la ședință.

În numele grupului PSD din consiliu, Dan Idolu a adus argumente pentru nevotarea proiectului și, deci, respingerea sa.

„S-a încercat, pe un vot pozitiv pe care l-am dat acum o lună, s-a încercat să se treacă în față un proiect privind rectificarea bugetară, cu suma pentru credit, dar în interior era vorba de majorarea bugetelor de salarii… dacă proiectul de hotărâre care ne-a fost propus la vot se referă la altceva decât ce scrie în documente și este avizat juridic, altceva decât este în proiectul de hotărâre, începi să-ți pui întrebări”, explică consilierul Idolu.

Tot de natură să enerveze pe Nicolae Robu a fost și remarca legată de prestațiile pozitive ale primarilor din Cluj, Oradea sau chiar Arad, (cu toții din partidul liberal) unde se atrag nenumărate fonduri europene și nu se face atâta caz de „dezvoltarea în forță”.

Departe de a se fi încheiat problema împrumutului pentru Colterm. Luni va avea loc o nouă dezbatere publică și o nouă ședință de consiliu în care se va rezolva (?) soarta a peste 50 000 de abonați la sistemul centralizat de încălzire din municipiu.

„Domnul primar nu are scrupule, dar, înainte de toate, suntem și noi oameni. Sunt angajați în primărie care nu au nicio vină, dar primarul trebuie să-și asume responsabilitatea. Cred că votăm, vorbesc în nume personal, dar să fie transparent și legal”, a concluzionat Idolu.

LĂSAȚI UN MESAJ