Pentru a-i forţa pe cei care sunt reticenţi la vaccinuri, guvernul german intenţionează să pună în aplicare măsuri foarte severe de la începutul anului şcolar

205

Germania ar urma să înăsprească restricţiile pentru cei nevaccinaţi. Mersul la restaurant, hotel sau chiar coafor, permis doar pentru cei vaccinaţiGermania ar urma să înăsprească restricţiile pentru cei nevaccinaţi. Mersul la restaurant, hotel sau chiar coafor, permis doar pentru cei vaccinaţi.

În Germania, unde 52% din populaţie este vaccinată, respectiv 40 de milioane de oameni, vaccinarea împotriva Covid-19 pare să înceapă să scadă. Prin urmare, guvernul ia în considerare în mod serios să impună restricţii persoanelor nevaccinate de la mijlocul lunii septembrie, scrie Capital.

Potrivit ziarului Bild, mersul la un restaurant, hotel sau chiar la coafor ar putea fi autorizat numai pentru persoanele care au primit o vaccinare completă. Guvernul german doreşte ca persoanele nevaccinate „să nu aibă voie să intre nicăieri”.

Angela Merkel şi guvernul ei doresc să facă presiuni asupra celor nevaccinaţi, în timp ce situaţia sănătăţii se deteriorează în multe ţări europene. În plus faţă de interzicerea accesului în anumite locuri pentru cei nevaccinaţi, testele ar trebui să fie cu plata începând din această toamnă, potrivit ziarului Frankfurter Allgemeine Zeitung. Şi „pot fi necesare restricţii suplimentare”.

Duminică, 25 iulie, Helge Braun, şeful de cabinet al cancelarului, dăduse deja tonul declarând în coloanele Bild am Sonntag că „persoanele vaccinate vor avea cu siguranţă mai multă libertate decât persoanele nevaccinate”. El a adăugat: „Acest lucru ar putea însemna că accesul la locuri precum restaurante, cinematografe şi stadioane nu ar mai fi posibil, chiar şi pentru persoanele nevaccinate testate, deoarece riscul este prea mare”.
Sursa: Mediafax

LĂSAȚI UN MESAJ