Pedalează către locul de muncă și vei fi premiat

919

Pentru al doilea an consecutiv, se dă startul campaniei Bike2Work, un proiect co-finanțat prin Programul “Energie Inteligentă – Europa” al Uniunii Europene si desfășurat sub umbrela Federației Bicicliștilor Europeni (ECF).

Prin proiectul Bike2Work se încercă încurajarea angajații să adopte bicicleta ca mijloc de transport alternativ în detrimentul automobilului, precum și atragerea companiilor în categoria – Cycle Friendly employer și certificarea acestora conform standardelor UE.
Asociația Green Revolution s-a alăturat acestui proiect împreună cu alte organizații din 11 state europene (Olanda, Germania, Danemarca, Austria, Italia, Slovenia, Marea Britanie, Franța, Croația, Malta și Bulgaria), participarea asigurând, în mod oficial, un loc în marea familie de biciliști europeni! Campania se va desfășura în perioada 16 mai – 15 iulie, în București și în alte trei mari orașe din țară: Constanța, Cluj și Timișoara și fiecare biciclist își poate aduce amprenta în acest proiect și poate contribui la construirea unui oraș mai verde și prietenos cu bicicleta.

“Pentru al doilea an consecutiv, ne bucurăm să invităm angajații să alegă bicicleta ca mijloc principal de transport spre și de la muncă. După ce anul trecut am reușit să convingem peste 1.000 de angajați să pedaleze în campania noastră, sperăm ca și în acest an, să ni se alăture un număr tot mai mare de angajați și angajatori. Campania Bike2Work ne-a oferit si ne va oferi informații utile despre motivele pentru care bicicleta este benefică, pentru sănătatea unui oraș și despre felul în care este folosită ca mijloc de transport alternativ în București și în țară. În acest sens, avem un argument solid în dialogul cu autoritățile și ne bazăm și pentru bicicliști”, a declarat Raluca Fișer, președintele Asociației Green Revolution.

Ce trebuie să faceți între 16 mai și 15 iulie?
1. Să vă înscrieți pe site-ul www.bike2work.ro
2. Să faceți echipa cu 2 dintre colegii voștri sau să pedalați individual
3. Să vă descărcați gratuit aplicația I’Velo, cu ajutorul căreia vă veți monitoriza drumurile cu bicicleta. Aplicația este disponibilă pe Google Play si App Store.
4. Să pedați de cel puțin 4 ori în cele 9 săptămâni de campanie.
5. Să fiți norocosi, căci se va răsplăti efortul și contribuția voastră și se vor organiza tombole săptămânale,

Implicarea angajaților și angajatorilor nu rămâne nepremiată. Cine pedalează mai mult și mai des are mai multe șanse de câștig. La sfârșitul fiecărei săptămâni, se vor organiza tombole și se vor premia cei mai energici bicicliști din săptămâna respectivă. Pe 18 iulie vor fi desemnați marii câștigători ai campaniei Bike2Work, biciclistii care au acumulat cei mai mulți km și cele mai multe trasee.

Participanții implicați în campania de anul trecut, vor trebui să-și reactualizeze datele înregistrate în profilul lor, iar cei care acum pedalează pentru prima dată, își pot introduce datele aici: www.bike2work.ro/inregistreaza-te

Cine vrea să știe mai multe despre pedalatul către locul de muncă, poate lua legătura cu: Matei Geanina de la asociația Green Revolution Mobil: 0728.051.780 sau email: geanina.matei@greenrevolution.

LĂSAȚI UN MESAJ