Pe viață și pe moarte la Șiria

160

Prezența în Liga I de fotbal depinde de 90 de minute de la Șiria dintre UTA Bătrâna Doamnă și ACS Poli. Returul barajului se reia de la 2-1 pentru violeți astfel că orice rezultat este posibil in partida de joi.

Aproape un milion și jumătate de euro sunt în joc în manșa retur a barajului de menținere/promovare în Liga I de fotbal. Învingătoarea vaprimi dreptul de a evolua în ediția viitoare a primei ligi și va avea asigurată suma respectivă din drepturi TV. Ceea ce în fotbalul românesc actual reprezintă întregul buget al unui club.

Pentru ACS Poli menținerea în Liga I este obligatorie pentru însăși existența clubului. Băieții conduși de Ionuț Popa au reușit un sezon incredibil în condiții imposibile și sunt la un mic pas de un final de poveste. Victoria cu 2-1 din tur îi poziționează într-un ușor avantaj față de UTA, dar timișorenii vor să rezolve calificarea pe atac.

Poli va juca să înscrie, va încerca să joace ofensiv. Sper ca măcar jumătate din cele patru-cinci ocazii să le transformăm în gol. Niciodată nu m-am gândit la 0-0. Dacă marcăm jumătate din ocaziile ratate la Timișoara vom câștiga clar”, spune antrenorul Ionuț Popa.

Tehnicianul lui Poli nu se teme de atmosfera de la Șiria, acolo unde gazdele vor lua toate măsurile pentru a câștiga. Înjurat pe toată durata partidei de luni, Popa se așteaptă la un repertoriu identic și joi. Fostul antrenor al lui UTA i-a ironizat chiar pe fanii arădeni: ”Sunt moi, nu sunt ca cei de la Varșovia sau America de Sud, să sară gardul să răstoarne autocaril…”.

Arădenii s-au opus televizării acestei partide și au avut câștig de cauză, astfel că jocul nu se mai vede pe micul ecran… „Probabil vor juca mai agresiv, dar noi suntem pregatiti si motivati sa invingem”, sublinieaza jucatorii timisoreni.

Partida ce începe de la ora 17,30, se va desfășura pe arena ”Otto Grefner” din Șiria și este condusă de bucureșteanul Radu Petrescu, purtător de ecuson UEFA.

LĂSAȚI UN MESAJ