Pe locul secund chiar de 1 Mai

114

Cu două etape înaintea finalului de sezon, campioana a ajuns pe poziția secundă a Superligii. Victoria de 5 puncte, 47-19 cu U Cluj, venită de 1 Mai a readus-o pe trupa din Ronaț în obiectiv.

Duelul cu Universitatea Cluj nu le-a pus nicio problemă sarazinilor la ultima apariție pe teren propriu din sezonul regular al Superligii. Timișoara și-a atins obiectivul de a lua 5 puncte și de a urca pe poziția secundă, ultima care asigură avantajul terenului propriu în semifinale.

În fața studenților clujeni, Saracens a aliniat o echipă cu mulți oameni de pe bancă cu gândul și la jocul decisiv pentru ierarhia finală cu Steaua de sâmbătă. Iar aceștia și-au făcut pe deplin datoria marcând 7 eseuri.

Luke Samoa a deschis tabela cu un eseu sub buturi transformat tot de el. Marian Sabău a reușit o nouă încercare și același Samoa a mai pus două puncte. După 25 de minute de joc s-a făcut 19-0 cu eseul lui Zaharia, însă până la pauză Halalilo și Sabău au asigurat punctul bonus ofensiv cu câte un eseu, iar Samoa a bifat două transformări pentru un 33-0.

În partea secundă Popa și Lemnaru au semnat câte un eseu, iar Rupanu a adus două transformări în timp ce oaspeții și-au făcut curaj și au reușit trei eseuri și două transformări pentru scorul final 47-19.

Saracens: Taupaki, Halalilo, Mariș – Mureșan, Lazăr – Morrison, Neculau, Sabău – Rupanu, Samoa – Zaharia, Leiataua, Popa, Lemnaru – Simionescu. Au mai jucat: Apoua, Doge, Rus, Iștoc.

Cu 33 de puncte, Saracens a revenit pe poziția secundă clasamentului când mai sunt două meciuri de disputat. Liderul campionatului Steaua este următorul adversar pentru bănățeni, într-o restanță ce se va disputa sâmbătă. CSM București (32 puncte) și CSM Științ Baia Mare (30 puncte) așteaptă pașii greșiți ai timișorenilor pentru a prinde poziția secundă.

LĂSAȚI UN MESAJ